Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Μαθητές στην... εξορία λόγω COVID: Απίστευτα σκηνικά στη Μαγιόρκα με τους 200 "φυλακισμένους" εφήβους

Σε μια ιδιότυπη... εξορία, όχι σε κάποιο ξερονήσι αλλά στις Βαλεαρίδες Νήσους βρίσκονται αυτή τη στιγμή περίπου 200 Ισπανοί μαθητές, καθώς η πατροπαράδοτη εκδρομή μετά το τέλος του σχολείου, κατέληξε σε εφιάλτη, λόγω κορονοϊού.

«Φοβόμαστε, γιατί δεν μας έχουν πει πόσο καιρό θα παγιδευτούμε εδώ», λέει στο BBC η 17χρονη Λουτσία, προσθέτοντας: «Μας μετακίνησαν χωρίς τη συγκατάθεση των γονιών μας». Η Λουτσία είναι μεταξύ περίπου 200 Ισπανών μαθητών που κρατούνται υπό αστυνομική φρουρά στο ξενοδοχείο Palma Bellver στη Μαγιόρκα, στις Βαλεαρίδες Νήσους της Ισπανίας, μετά από ένα ξέσπασμα περισσότερων από 1.000 περιπτώσεων Covid-19 που συνδέονται με ταξίδια στο τέλος του έτους που κάνουν οι μαθητές για να γιορτάσουν την "απαλλαγή" από τα βάσανα.

Την περασμένη εβδομάδα, αρκετοί μαθητές προσπάθησαν να φύγουν από το νησί, αλλά οι περισσότεροι πιάστηκαν από την αστυνομία στο αεροδρόμιο και μεταφέρθηκαν στο ξενοδοχείο για καραντίνα. Τρεις κατάφεραν να επιστρέψουν στην ηπειρωτική χώρα και οι αρχές έχουν εκδώσει εντάλματα σύλληψής τους!

Η αστυνομία παρακολουθεί τώρα το ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων Palma Bellver σε 24ωρη βάση, ενώ οι εισαγγελείς των Βαλεαρίδων Νήσων δήλωσαν ότι είναι αντίθετοι στο να κρατήσουν τους μαθητές περιορισμένους στο ξενοδοχείο.

Οι μαθητές διαμαρτύρονται από τα μπαλκόνια τους και μέσω των σόσιαλ μίντια χρησιμοποιώντας το hashtag #secuestrogobiernobalear - που σημαίνει κυβερνητική απαγωγή των Βαλεαρίδων. Οι λοιμώξεις που συνδέονται με το ξέσπασμα της Μαγιόρκα αντιπροσωπεύουν περίπου το 5% των νέων κρουσμάτων που καταγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Ισπανία.

Το ταξίδι της Λουτσία στη Μαγιόρκα οργανώθηκε με φίλους τον περασμένο Οκτώβριο ως εορτασμός μετά την ολοκλήρωση του σχολικού βίου. "Αρχικά μας είπαν αν αρνούμασταν να πάμε [στο ξενοδοχείο της Palma Bellver] θα μας μήνυαν", δήλωσε η 17χρονη, η οποία είναι από τη νοτιοδυτική πόλη Σαν Φερνάντο στο Κάντιθ. "Βασικά μας ανάγκαζαν." Κανένας από το σχολείο της δεν έχει βρεθεί θετικός στον COVID-19, υποστηρίζει η νεαρή ωστόσο δεν τους επιτρέπεται να φύγουν από τα δωμάτιά τους σε καμία περίπτωση. Μάλιστα, πολλά από τα παιδιά δηλώνουν πως κινδυνεύουν να εκτεθούν στον κορονοϊό, μιας και διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο με άτομα θετικά σ' αυτόν.

Οι αρχές των Βαλεαρίδων Νήσων αρνήθηκαν να σχολιάσουν στο BBC τα όσα καταγγέλλουν οι έφηβοι και μόνο η υπεύθυνη των υγειονομικών υπηρεσιών δήλωσε πως τα παιδιά είναι κίνδυνος για την κοινότητα και πρέπει να προστατευτούν οι κάτοικοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου