Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Πρόσωπο: Αντυ Ελαραμπι

Την Αντυ Ελαραμπι την γνωρίσαμε τυχαία χθες μέσα από ανάρτηση του κ. Χρίστου Παπαδόπουλου στο Facebook. Την παραθέτουμε, γιατί πιστεύουμε ότι αξίζει να τη γνωρίσετε κι εσείς: 

Η περίπτωση της Αντυ Ελαραμπι είναι μοναδική στον κόσμο. Τυφλή εκ γεννετής, κατάφερε να μιλαει άπταιστα τα ελληνικά ξεκινώντας να τα μαθαίνει ακούγοντας το ελληνικό πρόγραμμα του Αιγυπτιακού ραδιοφωνου απο μικρή ηλικία χωρίς να έχει καμια σχέση αίματος με την χώρα μας,απλώς γιατι της άρεσε ο ήχος της γλώσας μας. Μέσω την γλωσσας μας αγάπησε και την Ελλάδα. Ο καλύτερος πρέσβυς της Ελληνοφωνίας αφού αριστευσε στις εξετασεις Ελληνομάθειας στο Ελληνικο Πολιτιστικό Κέντρο Καϊρου, σήμερα αποφοίτησε και απο το Τμήμα Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστήμιου Καϊρου, όπου ορκίστηκε η πρωτη φουρνιά αποφοίτων.

Ακολουθεί η συγχαρητήρια ανάρτηση του  Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καϊρου

Συγχαρητήρια στην Αντυ Ελαραμπι, την τυφλή μαθήτρια που διαγωνίστηκε στο Κέντρο μας στις εξετάσεις του Κρατικου Πιστοποιητικού Ελληνομάθειας ,επιπέδου Γ2 το 2019 όπου και αρίστευσε και σήμερα αποφοίτησε επιτυχώς κι επισήμως από το τμήμα Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Καϊρου.
Υπενθυμίζουμε πως τιμώντας την Άντι γιορτάσαμε την Παγκόσμια ημέρα Ελληνικής Γλώσσας στο Κέντρο μας το 2020 (https://ekkairo.org/.../andi-el-arabi-i-tifli-aigiptia.../). Η γιορτή εκείνη έγινε αφορμή για να εκδηλώσει προσωπικό ενδιαφέρον ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κώστας Βλάσης (Kostas Vlasis) και να επιδιώξει συνάντηση μαζί της κατά την επίσημη επίσκεψη του στο Κάιρο τον Φεβρουάριο του 2020 για να τη συγχαρει και να την καλέσει επίσημα στην Ελλάδα. Ο κ. Υφυπουργός θυμήθηκε την περίπτωση της Αντι και κατά τον φετινό εορτασμό της Ελληνικής Γλώσσας αναφέροντας της ως παγκόσμιο παράδειγμα αγάπης για τα Ελληνικά. ( https://www.youtube.com/watch?v=9B5pK7bYTIo)
Ελπίζουμε τώρα που η Αντι είναι πια πτυχιουχος Νεοελληνικής Φιλολογίας η Ελλάδα να τη βοηθήσει να συνεχίσει τις σπουδές της σχετικά με τη γλώσσα μας αλλά και να της δώσει την ευκαιρία να επικοινωνήσει στα Ελληνικά στο φυσικο τους χώρο, στην πατρίδα της καρδιάς της,την Ελλάδα

Να δώσουμε κι εμείς με τη σειρά μας τα συγχαρητήριά μας και τις καλύτερες ευχές για όσα θα ακολουθήσουν στο μέλλον!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου