Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

Amazon: Γιατί γονείς παιδιών με το όνομα “Alexa” τα βάζουν με την εταιρεία;

Γονείς των οποίων τα παιδιά έχουν το όνομα “Alexa”, κατηγορούν το γίγαντα του e-commerce, Amazon, για το γεγονός ότι τα παιδιά τους υφίστανται bullying, λόγω της συνωνυμίας τους με την ψηφιακή βοηθό της εταιρείας. Οι γονείς δηλώνουν ότι μόλις αρχίζουν τα αστεία σχετικά με το όνομα Alexa, δεν σταματούν ποτέ. Μερικοί, μάλιστα, έχουν αλλάξει το όνομα του παιδιού τους, γι’αυτόν ακριβώς τον λόγο. Έτσι, οι γονείς καλούν την Amazon να αλλάξει την προεπιλεγμένη λέξη αφύπνισης για τις συσκευές της σε ένα «μη ανθρώπινο» όνομα.

Η Amazon, από τη μεριά της, λέει ότι λυπάται γι’αυτές τις κατηγορίες, ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι υπάρχουν εναλλακτικές λέξεις αφύπνισης. Ανέφερε επίσης ότι ο λόγος που επέλεξε ένα ανθρώπινο όνομα, είναι για τους σκοπούς της ευκολίας χρήσης και της φιλικότητας προς τον μέσο χρήστη. Αυτό έχει προκαλέσει πολυάριθμα κακεντρεχή αστεία προς άτομα που έχουν το όνoμα “Alexa”, καθώς πολλές φορές τους δίνεται η αντίστοιχη εντολή, όπως θα συνέβαινε σε έναν ψηφιακό βοηθό.Amazon: 

Όπως αναφέρει το BBC, μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν περισσότερα από 4.000 άτομα κάτω από την ηλικία των 25 ετών με το όνομα “Alexa”. Πολλοί γονείς αναφέρουν ότι τα παιδιά τους αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα bullying, τόσο στο σχολείο όσο και σε άλλους δημόσιους χώρους.

Η απάντηση του τεχνολογικού κολοσσού είναι ότι δεν είχε κανένα σκοπό να προκαλέσει τέτοιου είδους προβλήματα. Παρόλα αυτά, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το όνομα “Alexa” δεν είναι το μόνο που έχει δοθεί σε έναν ψηφιακό βοηθό και παράλληλα το χρησιμοποιούν και άνθρωποι. Το όνομα “Siri”, αντίστοιχα, είναι μία συντομογραφία του “Sigrid”, ενός ονόματος που χρησιμοποιείται στη Νορβηγία, τη Σουηδία και τις νήσους Φερόε.

Η λέξη “Alexa” ακούγεται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια, καθώς τα περισσότερα σπίτια χρησιμοποιούν έξυπνα ηχεία με φωνή. Το Echo και το Echo Dot της Amazon χρησιμοποιούν την Alexa ως εντολή, που λέτε προτού της δώσετε οδηγίες ή προτού κάνετε μια ερώτηση.

Πηγή: secnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου