Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Μαζί είναι καλύτερα!

Πώς γίνεται να έχεις μαθητή/τρια που δεν τον/την έχεις συναντήσει ποτέ, δεν του/της έχεις μιλήσει ποτέ, αλλά τον/την ξέρεις τόσο καλά σαν να τον/την έχεις κάθε μέρα; Και όμως, γίνεται. Στην εποπτεία – καθοδήγηση!

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες της γενικής αγωγής (δάσκαλοι/ες και καθηγητές/τριες) που ανέλαβαν μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, αλλά και νέοι/ες συνάδελφοι/ισσες που ακόμα δεν αισθάνονται «έτοιμοι» και χρειάζονται μια μικρή καθοδήγηση, μοιράζονται μαζί μας σκέψεις, προβληματισμούς, δυσκολίες και διδακτικές ιδέες και χαράζουμε μαζί την πορεία της διδασκαλίας.

Μια μεγάλη πρόκληση για εμάς που πρέπει να προσαρμόσουμε γνώσεις και προτάσεις στο στυλ του συναδέλφου ή της συναδέλφισσας και του μαθητή ή της μαθήτριας, αλλά και μια μοναδική ευκαιρία να εμπλουτίσουμε και να ανανεώσουμε το «οπλοστάσιό» μας.

Μια σχέση πολύτιμη και καθοριστική για όλους τους εμπλεκόμενους, αλλά κυρίως για το παιδί!

Το πρόγραμμα "εποπτείας- καθοδήγησης" του ΚΕΑ μπορεί να γίνεται δια ζώσης, αλλά λόγω των συνθηκών έχει μεταφερθεί σε διάφορες ψηφιακές πλατφόρμες και πραγματοποιείται διαδικτυακά.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις διευθύνσεις: angelou.kea@gmail.com ή kea_ang@otenet.gr ή στα τηλέφωνα 2310945502 και 6977444614.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου