Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

12χρονος ράπερ ραγίζει καρδιές και τραγουδά για την ειρήνη - «Η μουσική με κρατά»

«Αυτή η τελευταία εβδομάδα ήταν ιδιαιτέρως δύσκολη για την πατρίδα μου, για την πόλη της Γάζας. Θέλω απλά να μάθει ο κόσμος για την κατάσταση στην Παλαιστίνη»

Η φονικότερη σύρραξη από το 2014 λαμβάνει χώρα στη Γάζα και η τραγική λίστα των νεκρών όλο και μεγαλώνει. Την ίδια ώρα, ανάμεσα στα ερείπια από τις βόμβες, ο μόλις 12 ετών Abdel Rahman al-Shantti απαλύνει με τους στίχους τον πόνο του και τραγουδά ραπ για τον αγώνα που λέει πως δίνει ο παλαιστινιακός λαός.

«Αυτή η τελευταία εβδομάδα ήταν ιδιαιτέρως δύσκολη για την πατρίδα μου, για την πόλη της Γάζας. Θέλω απλά να μάθει ο κόσμος για την κατάσταση στην Παλαιστίνη. Η μουσική είναι αυτό που με κρατά. Ευχαριστώ το @GMCBeats στην Ιρλανδία για την βοήθειά του. Μείνετε ασφαλείς. Αυτό που θέλουμε είναι ειρήνη», σχολιάζει στην περιγραφή του βίντεο.

Το μεσημέρι της Τρίτης ξεκίνησε και η έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Ο ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε. Ζοζέπ Μπορέλ είχε υπογραμμίσει πως «η Ε.Ε. συμμετέχει ενεργά στις διπλωματικές προσπάθειες για την αποκλιμάκωση της βίας στην περιοχή».

Εκτός από τους νεκρούς η έκρηξη βίας στην Μέση Ανατολή και οι εκατέρωθεν επιθέσεις που συνεχίζονται σχεδόν αδιάκοπα από τις 10 Μαΐου έχουν οδηγήσει σε μία τεράστια ανθρωπιστική κρίση. Υπολογίζεται πως περισσότεροι από 58.000 Παλαιστίνιοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους στη Λωρίδα της Γάζας εξαιτίας των βομβαρδισμών του στρατού του Ισραήλ, ενώ 450 κτίρια έχουν γκρεμιστεί ή έχουν υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 47.000 εκτοπισμένοι έχουν βρει καταφύγιο σε σχολεία.

Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου