Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Cynthia Germanotta: Η μητέρα της Lady Gaga σε μια σπουδαία αποστολή που γνωρίζουν λίγοι

Μαζί με τη διάσημη κόρη της έχουν δημιουργήσει τον οργανισμό "Born this way", για όσους αντιμετωπίζουν χρόνια κατάθλιψη, αλλά και για την ενεργή καταπολέμηση του bullying και των αυτοκτονιών νεαρών ατόμων στην αμερικανική κοινωνία


Αρκετά χρόνια πίσω και συγκεκριμένα το 2012, η Cynthia Germanotta και η διάσημη κόρη της Lady Gaga ένωσαν τις δυνάμεις τους στη δημιουργία ενός οργανισμού που θα αφουγκράζεται τη νεολαία, θα μάχεται ενεργά τις συνέπειες του bullying στους κόλπους της αμερικανικής κοινωνίας και θα προσφέρει βοήθεια σε ανθρώπους που παλεύουν με την κατάθλιψη και άλλες διαταραχές.

Το "Born This Way", όπως είναι το όνομα του οργανισμού, εμπνευσμένο από την τεράστια επιτυχία της Lady Gaga, κατά τη διάρκεια της πανδημίας στις ΗΠΑ ήρθε στην επιφάνεια για το έργο που κατάφερε να προσφέρει σε ανθρώπους με ψυχικές νόσους, που λόγω εγκλεισμού δεν είχαν πού αλλού να στραφούν. Τα στατιστικά της πανδημίας και του lockdown απέδειξαν ότι οι γραμμές ψυχολογικής βοήθειας κυριολεκτικά "έσπασαν", καταγράφοντας μία έκρηξη τηλεφωνημάτων της τάξεως του 891%.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ η Cynthia Germanotta επισημαίνει την ανάγκη του να αφουγκράζονται οι γονείς τα παιδιά τους και να διαπιστώνουν από νωρίς τα σημάδια της κατάθλιψης, της απόσυρσης από τις κοινωνικές δραστηριότητες και της "κραυγής" όταν κάτι δεν πάει καλά μέσα στην οικογένεια, στο σχολείο ή στις στις υπόλοιπες διαπροσωπίκές σχέσεις των εφήβων.

Πηγή: LIFO





Advertisement: 0:26



Η ίδια δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει ως παράδειγμα τη μάχη της κόρης της με την κατάθλιψη, μια μάχη που όπως χαρακτηριστικά λέει, δίνει μέχρι και σήμερα, με καλές και όχι και τόσο καλές ημέρες στη ζωή της.



"Ακόμη και πριν από την πανδημία γνωρίζαμε ότι υπάρχουν σοβαρά ζητήματα άγχους, αγχωδών διαταραχών, κατάθλιψης και bullying, αλλά και αυτοκτονιών μεταξύ νεαρών ατόμων, όμως, τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση γι' αυτό που συμβαίνει στις ψυχές των παιδιών μας. Πρέπει να είμαστε εκεί, να ενημερωνόμαστε, να μάθουμε να τα ακούμε, Οι έρευνες έχουν δείξει ότι ένας από τους λόγους που τα παιδιά μας δεν αποφασίζουν να μας μιλήσουν είναι επειδή δεν μιλάμε πρώτοι εμείς, για τις μάχες που δίνουμε. Τα παιδιά μας νιώθουν ότι αν ανοιχτούν, θα τα κρίνουμε και θα προσπεράσουμε τα προβλήματά μας ως ανούσια", εξηγεί η Germanotta.



Πριν από λίγο καιρό, ο οργανισμός που δημιούργησαν με τη Lady Gaga ξεκίνησε συνεργασία με τη γραμμή βοήθειας "Anchor to Live", η οποία βοηθά νεαρούς ανθρώπους με αυτοκτονικούς ιδεασμούς να βρουν κίνητρο για να αγαπήσουν τη ζωή τους. Η τραγουδίστρια συμμετέχει ενεργά σε αυτές τις συναντήσεις, έχοντας βιώσει από πρώτο χέρι την απογοήτευση, τη χρόνια κατάθλιψη, ακόμη και την παραίτηση από την ίδια της τη ζωή σε κάποια φάση.



Στην παρούσα φάση τόσο η Cynthia όσο και η Stefani Germanotta (κατά κόσμον Lady Gaga) μιλούν σε διαλέξεις και συνεργάζονται με γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης απ' όλο το φάσμα των ΗΠΑ για την καταπολέμηση των πιο μυστικών και οδυνηρών στιγμών νεαρών ανθρώπων που σκέφτονται να βλάψουν τον εαυτό τους ή να βάλουν τέλος στη ζωή τους.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου