Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Κέντρο ΑμεΑ “Ο Σωτήρ”: Βήματα Ζωής

Κατεβαίνοντας την Πέτρου Συνδίκα κάτω από την Βασιλίσσης Όλγας, αν περιπλανηθείς στη γειτονιά, θα συναντήσεις 10 δομές του Φορέα. Θα ακούσεις μουσικές και τραγούδια από τη μουσικοθεραπεία. Αυτοί οι ήχοι θα σε κάνουν να επιβραδύνεις λίγο το βήμα σου και θα κοντοσταθείς να ακούσεις. Λίγο θα θέλεις για να σιγοτραγουδήσεις κι εσύ μαζί.

Αν είσαι τυχερός, παρακάτω, θα σου σπάσουν τη μύτη οι υπέροχες μυρωδιές του εργαστηρίου της επαγγελματικής κουζίνας, από νοστιμιές άλλοτε γλυκές και άλλοτε αλμυρές. Άλλη μέρα, θα ακούσεις βήματα από τη χοροθεραπεία, πότε γρήγορα και στιβαρά και πότε αργά και νωχελικά, μάλιστα προχωρώντας κάποια μέτρα, θα τους δεις να ξεπροβάλλουν από τη μεγάλη τζαμαρία.

Παρακάτω, θα βρεις να στεγνώνουν στον ήλιο τα χειροποίητα κασπώ του εργαστηρίου κατασκευών, τα γκρι ή τα γαλάζια και σίγουρα θα σταθείς να παρατηρήσεις με πόση προσοχή τα ετοιμάζουν, διαλέγοντας παράλληλα το σωστό φυτό για το καθένα. Εαν πάλι ακούσεις το γνωστό κουδούνισμα της βιντεοκλήσης, θα καταλάβεις την τεράστια προσπάθεια των εκπαιδευτών να μη χάσουν επαφή με τους ωφελούμενους εξαιτίας του κορωνοϊού, οι οποίοι μπορούν να παρακολουθούν και να συμμετέχουν από το σπίτι τους.

Πρώτη φορά που βρέθηκα στο Κέντρο ΑμεΑ “Ο ΣΩΤΗΡ”, το 2019, ήταν σαν επισκέπτρια, όπου μιλώντας τώρα, τρία χρόνια αργότερα και σαν εργαζόμενη πλέον, δεν μπορώ παρά να παραδεχτώ ότι η πρώτη εντύπωση είναι πάντα και η σωστή. Τα χαρούμενα πρόσωπα των ανθρώπων που συνάντησα τότε, πλέον τα αντικρίζω καθημερινά, και μάλιστα, έγινα κι εγώ μέρος αυτών.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο για το Κέντρο ΑμεΑ "Ο ΣΩΤΗΡ" της Άννας Ανδρουλάκη στο αθηνέα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου