Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Σε σχολεία της Ουαλίας η ιστορία των μειονοτήτων θα καταστεί υποχρεωτικό μάθημα

Όλα τα παιδιά στην Ουαλία θα διδαχθούν υποχρεωτικά για τον ρατσισμό και τις συνεισφορές των Μαύρων, Ασιατικών και μειονοτικών κοινοτήτων στη χώρα τους, για να ενταχθεί το αποικιακό παρελθόν της Βρετανίας στο πλαίσιο των σχολικών μαθημάτων.

Σύμφωνα με τις αλλαγές στο νέο πρόγραμμα σπουδών, η διδασκαλία της μαύρης και ασιατικής ιστορίας αλλά και ιστορίας των μειονοτήτων θα είναι υποχρεωτική και θα βοηθήσει τους μαθητές να γίνουν «ενημερωμένοι πολίτες του κόσμου».

Το νέο πρόγραμμα σπουδών της Ουαλίας, που πρόκειται να εισαχθεί το 2022, βασίζεται σε έξι «τομείς μάθησης και εμπειρίας» και δεν καθορίζει ακριβώς τι πρέπει να διδάσκουν τα σχολεία. Ωστόσο, οι αλλαγές θα σημαίνουν τώρα ότι όλοι οι τομείς μάθησης θα πρέπει να αντικατοπτρίζουν τις διαφορετικές εμπειρίες και τις συνεισφορές των κοινοτήτων αυτών τόσο στην πρότερη όσο και στην σύγχρονη Ουαλία.

Μετά από παγκόσμιες διαμαρτυρίες για το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ, υπήρξαν εκκλήσεις για μεγαλύτερη αναγνώριση του ρόλου της Ουαλίας στην αποικιοκρατία και τη δουλεία στα σχολεία και στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Η καθηγήτρια Charlotte Williams, η οποία ηγήθηκε μιας ομάδας εργασίας που συγκροτήθηκε από την ουαλική κυβέρνηση για να εξετάσει πώς διδάχθηκε η συνεισφορά της μαύρης κοινότητας μέσω της ιστορίας στα σχολεία, δήλωσε ότι υπήρχαν σημαντικές ενδείξεις «φυλετικής ανισότητας» στο εκπαιδευτικό σύστημα της Ουαλίας.

Το νέο πρόγραμμα σπουδών παρουσιάζεται ως ευκαιρία για «σημαντική αλλαγή» και δικαίωμα «κάθε παιδιού να μάθει για τις ιστορικές συνεισφορές που διαμόρφωσαν το ουαλικό έθνος».

Πηγή: Α,ΜΠΑ LIFO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου