Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Προβολή εκδήλωσης: Η οικονομική εκπαίδευση στην Ελλάδα σήμερα και πώς να την ενισχύσουμε


Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, το ΚΕΦίΜ διοργάνωσε με αφορμή τη διεξαγωγή του πρώτου γύρου της Ελληνικής Οικονομικής Ολυμπιάδας συζήτηση για την οικονομική εκπαίδευση στη χώρα μας, το ελληνικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα οικονομικού περιεχομένου και τη σύγκρισή του με τα αντίστοιχα διεθνή, σε μία προσπάθεια να δούμε εάν και πώς μπορεί να ενισχυθεί η οικονομική εκπαίδευση των νέων στη χώρα μας. 

Κεντρικός ομιλητής του Masterclass ήταν ο Γεώργιος Πάνος, καθηγητής χρηματοοικονομικής στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης και μέλος του Ελληνικού Πάνελ Οικονομολόγων. 

Στη συζήτηση συμμετείχαν ακόμη ο Άρης Νότης, οικονομολόγος εκπαιδευτικός, αρχισυντάκτης του Περιοδικού Ξενοφών για την Οικονομική Επιστήμη στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, τακτικό μέλος της Επιτροπής Εκπαίδευσης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, η Χαρίκλεια Ξάνθη, οικονομολόγος εκπαιδευτικός και Πρόεδρος της Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΟΕΔΕ), και ο Νίκος Ρώμπαπας, Υπεύθυνος Διοργάνωσης Ελληνικής Οικονομικής Ολυμπιάδας, Εκτελεστικός Διευθυντής του ΚΕΦίΜ. 

Τη συζήτηση συντόνισε ο υπεύθυνος εκπαιδευτικών προγραμμάτων και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΚΕΦίΜ, Γιώργος Αρχόντας.

Πηγή: Youtube

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου