Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Γυμνάσιο Μούδρου: Έφτιαξαν συσκευή που θα βοηθά άτομα με προβλήματα όρασης στις αγορές τους

Τη βελτίωση της καθημερινότητας ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, μέσω της τεχνολογίας έχει στόχο η εικονική επιχείρηση που δημιούργησαν οι μαθητές του Γυμνάσιου Μούδρου Λήμνου “Αργύριος Μοσχίδης”, που το προϊόν που δημιούργησαν , θα βοηθά τυφλούς και άτομα με σοβαρά προβλήματα όρασης στις καθημερινές αγορές τους. Πρόκειται για μία συσκευή, το Smart Vision η οποία θα αναγνωρίζει ετικέτες προϊόντων στο σούπερ μάρκετ και θα “διαβάζει” τις βασικές πληροφορίες της ετικέτας, όπως η ημερομηνία λήξης, στον χρήστη.

Η ομάδα του γυμνασίου Μούδρου, στο πλαίσια του παγκόσμιου βιωματικού προγράμματος Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» του Junior Achievement που διεξάγεται με έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, δημιούργησαν την επιχείρησή Social Aid έχει ως σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, μέσω της τεχνολογίας.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου η διευθύντρια του σχολείου Μαρία Παπαπαναγιώτου «η συσκευή αυτή είναι υπαρκτή, δημιουργήθηκε υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν και το μεράκι των παιδιών με στόχο τη βοήθεια του κοινωνικού συνόλου. Στόχος της ομάδας είναι να δημιουργηθεί αυτή η συσκευή σε κόστος τέτοιο που να είναι εύκολη η απόκτησή του από αυτούς που το έχουν ανάγκη (ήδη κυκλοφορεί στο εξωτερικό με πολύ μεγάλο κόστος).»

Σύμφωνα λοιπόν με την επιχειρηματική ομάδα του Γυμνασίου Μούδρου η επιχείρησή τους «απευθύνεται σε φορείς και επιχειρήσεις που επιθυμούν να εξασφαλίσουν μια βιώσιμη πραγματικότητα για όσους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα όρασης ή και ολική τυφλότητα και θεωρούν ότι με το προϊόν αυτό θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ατόμων αυτών και θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να απολαμβάνουν έναν ευκολότερο τρόπο ζωής. Η Social Aid είναι μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝΣΕΠ). Οι ΚΟΙΝΣΕΠ είναι ένα νέο είδος επιχειρήσεων (Ν.4430/2016) που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας. Πρόκειται δηλαδή για επιχειρήσεις που έχουν σκοπό την επιδίωξη του συλλογικού οφέλους και την εξυπηρέτηση γενικότερων κοινωνικών συμφερόντων. Το προϊόν θα βοηθά τυφλούς και άτομα με σοβαρά προβλήματα όρασης στις καθημερινές αγορές τους. Και τώρα χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας! Μπείτε στη σελίδα του Διαγωνισμού “Καλύτερο promo-video” και ψηφίστε το video της Social Aid, της επιχείρησης με κοινωνικό όραμα του Γυμνασίου Μούδρου. Ψηφίστε για ένα προϊόν που θα κάνει τη ζωή καλύτερη σε ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Ψηφίστε για το όραμα των μαθητών μας. Βοηθήστε την εταιρία μας να πάει ψηλά.
Μπορείτε να ψηφίσετε στα link.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Επιλέγετε Social Aid και στη συνέχεια κατεβαίνετε στο τέλος της σελίδας, όπου επιλέγετε το κουτάκι “ψηφίστε”. Μόνο τότε ολοκληρώνεται η διαδικασία.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου