Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Εκδήλωση: Τι θέλουμε να μάθουν τα παιδιά για το '21 μέσα από τα βιβλία

Αλήθεια, τι θέλουμε ως εκπαιδευτικοί να μάθουν οι μαθητές και οι μαθήτριές μας για το 1821; Αρκεί να μάθουν μόνο τα γεγονότα; Πώς θα αποκτήσει νόημα η επέτειος των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821; Ποιες αξίες και ποιες ιδέες της Επανάστασης είναι συνεχώς παρούσες και πάντα επίκαιρες μέχρι σήμερα; Σ’ αυτά και άλλα ερωτήματα θα απαντήσουν οι συγγραφείς Μαρίζα Ντεκάστρο και Ελένη Σβορώνου, προσεγγίζοντας το θέμα από την πλευρά των λογοτεχνικών βιβλίων για παιδιά.
Το διαδικτυακό σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Μαρτίου στις 19:00, οργανώνει η μη κερδοσκοπική πολιτιστική εταιρεία ΠΥΡΝΑ, δημιουργός των Βιβλίων σε Ρόδες (www.vivliaserodes.gr), με την ευκαιρία της νέας κινητής δανειστικής βιβλιοθήκης με θέμα την Επανάσταση του 1821.
Το σεμινάριο, που θα γίνει μέσω της πλατφόρμας zoom, απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς δημόσιων δημοτικών σχολείων ενώ η βαλίτσα "1821" δανείζεται στους εκπαιδευτικούς τάξεων Γ'- Στ'. Για συμμετοχή στο σεμινάριο και για δανεισμό της βαλίτσας θα πρέπει να συμπληρωθεί η φόρμα https://bit.ly/ΒΙΒΛΙΑΣΕΡΟΔΕΣ1821. O σύνδεσμος θα σταλεί με email, περίπου μισή ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης.
Ο αριθμός των βαλιτσών είναι περιορισμένος. Κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά θα "ταξιδέψουν" σε σχολεία περιοχών που δεν ανήκουν σε επίπεδο "πολύ αυξημένου κινδύνου covid-19" και τον Σεπτέμβριο θα συνεχίσουν. Επιπλέον πληροφορίες μέσω messenger, info@vivliaserodes.gr, info@pyrna.gr

Πηγή: Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου