Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Podcast "Ανάλυσέ το": Κώστας Νικολαντωνάκης - Ο "Coach της καρδιάς μας" και η προσφορά του στα ΑμεΑ

O Κώστας Νικολαντωνάκης υπηρετεί στο τμήμα αστυνομικών επιχειρήσεων Χανιών. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τον εθελοντισμό βοηθώντας άτομα με μειωμένη κινητικότητα και διανοητική στέρηση ενώ ήταν υπαρχηγός της εθελοντικής ναυαγοσωστικής ομάδας Χανίων για 18 χρόνια και μέλος στην ομάδα στήριξης "Συνάνθρωπος".

Στην πορεία αυτή των χρόνων έχει μιλήσει σε πάνω από 3500 άτομα για την πρόληψη ατυχημάτων σε θάλασσα κ πισίνα όταν ήταν μέλος στην Εθελοντική Ναυαγοσωστική Μονάδα ΝΟΧ. Ανήκει στο αθλητικό σωματείο ΑμεΑ "Η μεγαλόνησος", ενώ είναι και βασικός προπονητής κολύμβησης του προγράμματος Special Οlympics Hellas στο ΝΟΧ, με τους αθλητές του να έχουν σημειώσει πολλές επιτυχίες και ρεκόρ. τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο

Από το 2009-2013 προπόνησε αφιλοκερδώς τον Αντώνη Τσαπατάκη ο οποίος και κατέκτησε σημαντικές διακρίσεις σε παγκόσμια πρωταθλήματα καθώς και στους Παραολυμπιακούς "Αγώνες Λονδίνο 2012". πολλά εθνικά ρεκόρ, πανευρωπαϊκά και παγκόσμια μετάλλια.

Αυτή τη περίοδο βοηθά περισσότερα από 60 άτομα (ηλικίας 4-50 ετών) ως εθελοντής προπονητής στο τμήμα Special Olympics του ΝΟΧ, στον Α.Σ. Μεγαλόνησος αλλά σε μεμονωμένα άτομα που θέλουν να βελτιώσουν τη σχέση τους με το υγρό στοιχείο.

Ακούστε το επεισόδιο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου