Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Το «χάρτινο» λεωφορείο του «ΣΥΖΩΗ» μπορεί να γίνει αληθινό

Πέρασαν πέντε μήνες από τότε που εθελοντές, φίλοι και ιδρυτικά μέλη του μη κερδοσκοπικού συλλόγου «ΣΥΖΩΗ, έστησαν με αισιοδοξία τη μικρογραφία ενός χάρτινου λεωφορείου μπροστά από τον Λευκό Πύργο.

Ήθελαν ο κόσμος της πόλης να γνωρίσει το έργο τους. Να μάθει πως στο κέντρο διημέρευσης-ημερήσιας φροντίδας «ΣΥΖΩΗ» στην Καλαμαριά, πραγματοποιούνται, σε καθημερινή βάση, εξειδικευμένα εκπαιδευτικά και θεραπευτικά προγράμματα παρέμβασης, που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για άτομα τα οποία, μαζί με διαταραχές όρασης, έχουν και πρόσθετες αναπηρίες, όπως νοητική υστέρηση, αυτισμό ή και εγκεφαλική παράλυση. Να μάθει πως, ταυτόχρονα, ο σύλλογος «τρέχει» το μοναδικό σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα πρόγραμμα «πρώιμης παρέμβασης» για βρέφη και παιδιά με διαταραχές όρασης. Κι ύστερα να τους βοηθήσει, ώστε να μπορέσουν να αγοράσουν ένα λεωφορείο σε πραγματικό μέγεθος, που θα μεταφέρει με ασφάλεια και σε καθημερινή βάση και τα 15 παιδιά που αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί το κέντρο του ΣΥΖΩΗ.

«Δεν πρόκειται απλώς για ένα μέσο μετακίνησης αλλά για ένα όχημα που θα επιτρέπει σε όλα τα παιδιά του συλλόγου να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση σε καθημερινή βάση» τονίζει στο makthes.gr ο πρόεδρος του συλλόγου, Νίκος Καζαντζίδης.

Μέχρι σήμερα, το χάρτινο λεωφορείο του ΣΥΖΩΗ έχει διανύσει τη μισή περίπου απόσταση προκειμένου να φτάσει στον προορισμό του. Στο τιμόνι του βρίσκονται δεκάδες γονείς που ευελπιστούν τα παιδιά τους να μπορέσουν να ξεκινήσουν τη νέα σχολική χρονιά με ένα λεωφορείο πέρα για πέρα αληθινό.

«Ο στόχος μας είναι έως την 1η Ιανουαρίου του 2021 να μπορέσουμε να αγοράσουμε το μεταχειρισμένο εννιαθέσιο λεωφορείο, αξίας 40.000 ευρώ. Αυτή τη στιγμή έχουμε συγκεντρώσει περίπου τα μισά χρήματα. Το ενδιαφέρον του κόσμου είναι συγκινητικό. Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσοι συνδράμουν στην προσπάθειά μας. Κάθε βοήθεια μας φέρνει πιο κοντά στον στόχο» προσθέτει ο κ. Νίκος Καζαντζίδης

Όσοι ενδιαφέρονται να συνδράμουν στην προσπάθεια του συλλόγου ΣΥΖΩΗ μπορούν να κάνουν μια δωρεά, συμμετέχοντας ενεργά στην εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου