Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Καναλλάκι: Σε απόγνωση γονείς – Τα πάνω κάτω με τα μαθήματα το απόγευμα

Τα πάνω κάτω έχουν έρθει σε οικογένειες μαθητών στο Καναλλάκι και της γύρω περιοχής του Φαναρίου έπειτα από την απόφαση να γίνουν μαθήματα απογεύματα για μαθητές των σχολείων που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό και που ακόμα αυτά δεν έχουν παραδοθεί.

Οι γονείς βρίσκονται σε απόγνωση μιας και θα πρέπει για τις επόμενες εβδομάδες να προσαρμοστούν σε μια νέα πραγματικότητα η οποία δεν είχε προκύψει ποτέ στο παρελθόν.

Οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, θα προσέρχονται για τα μαθήματα τους από τις 15:00 έως τις 20:45.

Αυτό προκαλεί την αλλαγή όλου του προγράμματος της καθημερινότητας, τόσο των παιδιών όσο και των οικογενειών τους.

Φροντιστήρια, ελεύθερος χρόνος, άλλες δραστηριότητες θα πρέπει να γίνονται το πρωί για τα παιδιά.

Στην πράξη η εξέλιξη αυτή, μειώνει κατά πολύ τον χρόνο μελέτης ενώ προκαλεί και άλλα ζητήματα για τα οποία οι γονείς έχουν αναστατωθεί.

Μεταξύ αυτών είναι και η μεταφορά μαθητών στα σχολεία τους από τα γύρω χωριά.

«Κανείς “υπεύθυνος” δεν έκανε τον κόπο να ειδοποιήσει εγκαίρως τις αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε. Πρεβέζης για την απογευματινή βάρδια , ώστε να προχωρήσει σε νέα σύμβαση με το ΚΤΕΛ για την μεταφορά των μαθητών. Αποτέλεσμα τα παιδιά του Γυμνασίου που μετακινούνται από τα γύρω χωριά, να έρθουν σήμερα με τα οχήματα των γονέων τους. Και βεβαίως δεν είναι ακόμα γνωστό πότε τα λεωφορεία θα αρχίσουν τα απογευματινά δρομολόγια προς εξυπηρέτηση της σχολικής κοινότητας του Γυμνασίου» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωσης Δήμου Πάργας.

Τέλος, εχθές, κατά τη διάρκεια του αγιασμού γονείς διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον Δήμαρχο Πάργας για την γενικότερη κατάσταση που έχει προκύψει με την απόφαση των απογευματινών μαθημάτων.

Πηγή: prevezanews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου