Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Το ΚΘΒΕ στην εκπαίδευση: Τα εκπαιδευτικά προγράμματα «περιοδεύουν» διαδικτυακά

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, εν μέσω αυτής της ιδιαίτερης συγκυρίας και ανταποκρινόμενο στην ανάγκη εφαρμογής νέων τρόπων επικοινωνίας και συνεργασίας, επιθυμεί να συνδράμει και να ενισχύσει την προσπάθεια των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων στο έργο που επιτελούν όσον αφορά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση των μαθητών.

Σε συνέχεια, λοιπόν, της 2ης χρονιάς επιτυχημένης περιοδείας του σε περισσότερες από 230 σχολικές μονάδες πέντε περιφερειών της χώρας, την οποία παρακολούθησαν περίπου 10000 μαθητές και η οποία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του «Νέου Σχολείου» που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, έχει προχωρήσει στην παραγωγή ψηφιακού υλικού εμπνευσμένου από τα αντίστοιχα προγράμματα για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Το υλικό αυτό τίθεται στη διάθεση των εκπαιδευτικών και των μαθητών, ώστε να αξιοποιηθεί ως μέρος των δημιουργικών δραστηριοτήτων και της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση επανασχεδιάστηκε σε ψηφιακή μορφή με οπτικοακουστικό υλικό το θεατροπαιδαγωγικό – εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Στη Γη της Ελευθερίας», που βασίζεται στα ιστορικά γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από τον σκηνοθέτη Αλέξανδρο Ράπτη σε συνεργασία με τη θεατροπαιδαγωγό Ιωάννα Λιούτσια.

Για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση προορίζεται το θεατροπαιδαγωγικό – εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Με το βλέμμα του άλλου», το οποίο σχεδιάστηκε από την σκηνοθέτη, Έλλη Μερκούρη σε συνεργασία με την θεατροπαιδαγωγό Έλλη Κατωδρύτου. Το πρόγραμμα είναι εμπνευσμένο από το διήγημα «Η ιστορία του Μιξ, του Μαξ, του Μεξ» του Λουίς Σεπούλβεδα.

Πηγή: ΚΘΒΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου