Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και οικογένειες, στις οποίες μπορούν συμμετάσχουν από το σπίτι, προσφέρει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ, που συνεχίζει να στηρίζει τη μάθηση, την ψυχαγωγία και τη δημιουργικότητα, για όσο διάστημα θα παραμείνει κλειστό για το κοινό, σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτείας.
Στο site του μουσείου, αλλά και στη σελίδα του στο Instagram @otegroupmuseum, το κοινό θα βρει μία σειρά από εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες εμπνευσμένες από την ιστορία των τηλεπικοινωνιών, αλλά και πλούσιο περιεχόμενο (φωτογραφίες, αφηγήσεις, ψηφιακό υλικό) για να μπορούν όλοι να ανακαλύψουν τις τηλεπικοινωνίες και τη συμβολή τους στην ιστορία της χώρας μας, χωρίς να αφήσουν την ασφάλεια του σπιτιού τους.
Για όσο «μένουμε σπίτι», στο site του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών, το κοινό θα βρει:
Εκπαιδευτικά προγράμματα & δράσεις, κατασκευές και παιχνίδια για το σπίτι: Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών δίνει τη δυνατότητα σε οικογένειες με παιδιά ηλικίας 4-12 ετών να παρακολουθήσουν online ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα και να συμμετάσχουν σε δράσεις που βασίζονται στα εκθέματα και τις συλλογές του. Από το σπίτι, τα μικρότερα παιδιά μπορούν, μεταξύ άλλων, να φτιάξουν ένα 3D τηλέφωνο από ανακυκλώσιμα υλικά, να γνωρίσουν τη Mona Liza που «επισκέπτεται» το Μουσείο, να φτιάξουν το δικό τους τετράδιο με απλά βήματα, να σχεδιάσουν το δικό τους κόμικ ή να τυπώσουν και να ζωγραφίσουν εκθέματα του μουσείου, μαθαίνοντας ταυτόχρονα την ιστορία τους. Οι μεγαλύτεροι ή και όλη η οικογένεια μαζί, μπορούν να φτιάξουν ένα «memory game» με κάρτες, να δημιουργήσουν ένα χειροποίητο επιτραπέζιο, τα δικά τους comics και πολλές άλλες κατασκευές, με οδηγίες βήμα-βήμα και μικρά βίντεο.
Περιήγηση στα digital σημεία της μόνιμης έκθεσης: Μέσω του site του μουσείου υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στις ψηφιακές εφαρμογές επαυξημένης (AR) & εικονικής πραγματικότητας (VR) της μόνιμης έκθεσης, μέσα από τις οποίες οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν τον Μόρς και την εφεύρεσή του, να περιηγηθούν στο «Θαλής ο Μιλήσιος», το παλαιότερο καλωδιακό πλοίο στον κόσμο, να δουν από κοντά τα πρώτα τηλεφωνικά κέντρα της Ελλάδας, αλλά και έναν από τους πρώτους τηλεφωνικούς θαλάμους της δεκαετίας του ’30.
Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας του μουσείου μπορούν να ακούσουν την πρωτότυπη θεατρική παράσταση «Κι όμως…κινείται», που παρουσιάστηκε για τρίτη χρονιά στο μουσείο και στην οποία παρουσιάζεται όλη η ιστορία των τηλεπικοινωνιών από τις φρυκτωρίες έως τις οπτικές ίνες!
Μαθαίνοντας τις ιστορίες των τηλεπικοινωνιών: Με ποιον τρόπο ο τηλέγραφος βοήθησε τον Κόμη Μοντεχρήστο, τον διάσημο ήρωα του Αλέξανδρου Δουμά, να εκδικηθεί τους ανθρώπους που τον φυλάκισαν; Πώς ξεκίνησε η τηλεγραφία στην Ελλάδα; Πότε πρωτοεμφανίοστηκε και καθιερώθηκε στη διεθνή βιβλιογραφία η λέξη τηλεπικοινωνίες; Αυτές, και πολλές ακόμη ιστορίες, γνωστές ή άγνωστες, που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες και την εξέλιξή τους, παρουσιάζονται στο site του Μουσείου.
Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ θα προτείνει κάθε εβδομάδα, νέες δραστηριότητες για μικρούς, μεγάλους και οικογένειες #StayConnected #StayCurious @otegroupmuseumgr
Πηγή: Ναυτεμπορική
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου