Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

NOESI.GR : Εγχειρίδια για τα μιλήσετε για τον κορωνοϊό και την πανδημία (COVID-19) σε παιδιά ή άτομα με νοητική υστέρηση και αυτισμό

Κοινωνική Ιστορία για το κορωνοϊό!
Η πρώτη Κοινωνική Ιστορία για τη διαχείριση του θέματος του κορωνοϊού, ως εργαλείο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, σε παιδιά με αυτισμό και άλλα άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Δημιουργοί:
Γελαστοπούλου Μαρία (Σύμβουλος Β' ΙΕΠ)
Αβδίκου Χριστίνα (Εικονογράφηση)

Γειά σου! Είμαι ένας ιός, ξάδερφος με τη γρίπη και το κοινό κρυολόγημα. Το όνομά μου είναι Κορωνοϊός!
Χαρά Σφέτσα (Μετάφραση στα Ελληνικά)
Αγαπώ τα ταξίδια... ... και να πηδάω από χέρι σε χέρι! Μερικές φορές οι μεγάλοι ανησυχούν όταν διαβάζουν τα νέα ή με βλέπουν στην τηλεόραση!
Αλλά θέλω να σου πω δυο λόγια για μένα...

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε, Προστατευόμαστε | Ασπίδα μας, η γνώση!
Πώς προστατευόμαστε από τον Κορωνοϊό;
Οδηγίες προσαρμοσμένες με τη μέθοδο Easy to Read.
Συντελεστές:
Γελαστοπούλου Μαρία (Σύμβουλος Β' ΙΕΠ)
Παπαμιχαλοπούλου Έρη, MΕd (Ειδική Παιδαγωγός)
Αβδίκου Χριστίνα (Εικονογράφηση)
Κομνηνού Δήμητρα (Γραφιστική Επιμέλεια)


Αναπτύσσουμε εργαλεία που θα βοηθήσουν φορείς και άτομα που βρίσκονται σε θέση λήψης αποφάσεων να συμβάλλουν στην προφύλαξη από τον νέο κορωνοϊό και τις επιπλοκές του (COVID-19). Οδηγοί για την προφύλαξη στο σπίτι (και στις ΣΥΔ), εργαλεία για να μιλήσετε για τον κορωνοϊό και την πανδημία στα παιδιά, εργαλείο Easy-To-Read για άτομα με νοητική υστέρηση και αυτισμό που τους μιλά για την περιπέτεια που ζούμε, ιδέες για το σπίτι ώστε να μένουμε πιο ευχάριστα στο σπίτι, τώρα που είναι σημαντικό να μείνουμε στο σπίτι! Δείτε αναλυτικά Συμβουλές και Οδηγίες για προφύλαξη από τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) για ευπαθείς ομάδες από το NOESI.gr.

Συνημμένα αρχεία: 

Πηγή: NOESI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου