Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Οδηγίες σε θέματα διορισμού και απόλυσης ιδιωτικών εκπαιδευτικών

Εγκύκλιες οδηγίες για την άσκηση του εποπτικού ρόλου των Δ/νσεων Εκπαίδευσης σε θέματα διορισμού και απόλυσης ιδιωτικών εκπαιδευτικών από ιδιωτικές σχολικές μονάδες της κατά τόπο αρμοδιότητάς τους». 

Με τις διατάξεις του ν. 4713/2020 «Εκσυγχρονισμός της ιδιωτικής εκπαίδευσης και άλλες επείγουσες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων» (Α’ 147), αντικαταστάθηκαν, τροποποιήθηκαν και συμπληρώθηκαν κρίσιμες διατάξεις του ν.682/1977 με τις οποίες επαναρυθμίζονται θέματα που σχετίζονται με την εποπτική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης σε θέματα διορισμού και απόλυσης ιδιωτικών εκπαιδευτικών της τυπικής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Με την παρούσα, διευκρινίζονται θέματα που αφορούν στην τροποποίηση των κατά τον παρόντα χρόνο διετών συμβάσεων (A. Τροποποίηση Διετών Συμβάσεων), περιγράφεται αδρομερώς η διοικητική διαδικασία διορισμού (B.1. Διορισμός), πρόσληψης (Β.2. Πρόσληψη) και απόλυσης (Β.3. Απόλυση) εκπαιδευτικών σε και από ιδιωτικές σχολικές μονάδες. Τέλος, δίνονται οδηγίες χειρισμού των υποθέσεων που με την έναρξη ισχύος του εν λόγω νόμου τελούν σε εκκρεμότητα ενώπιον της ανεξάρτητης Επιτροπής Δικαστών (Γ. Εκκρεμείς Υποθέσεις) . 

Διαβάστε την εγκύκλιο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου