Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Πρόσκληση προς το εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης να συμμετάσχει σε ομάδες εστιασμένης συζήτησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος «FAROS – Feature A protective environment fOr lgbti+personS».

Πρόσκληση προς το εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης να συμμετάσχει σε ομάδες εστιασμένης συζήτησης (focus group).

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στις ομάδες εστιασμένης συζήτησης (focus groups) που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος «FAROS – Feature A protective environment fOr lgbti+personS».

Το εν λόγω πρόγραμμα εστιάζει στον δημόσιο τομέα και τις συναφείς υπηρεσίες κάθε είδους (π.χ. παροχή υπηρεσιών σε εφορίες και δήμους, δημοτικά ιατρεία, υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, δικαστήρια, περιφέρεια κ.λπ.)

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση των μηχανισμών προστασίας, παρακολούθησης και πρόληψης των περιστατικών διακρίσεων και βίας προς ΛΟΑΤΚΙ άτομα και των εγκλημάτων μίσους, και η βελτίωση της πρόσβασης των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων σε δημόσιους φορείς και υπηρεσίες, μέσω της ευαισθητοποίησης και ανάπτυξης των δεξιοτήτων των κρατικών λειτουργών, καθώς και της ανάπτυξης ενός δικτύου ενδιαφερομένων.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στην Ελλάδα από το KMOP, το Orlando LGBT+, Την Colour Youth, Κοινότητα Lgbtq Νέων Αθήνας, τη Θετική Φωνή (Positive Voice), τις Οικογένειες Ουράνιο Τόξο και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε συνεργασία με το Πολύχρωμο Σχολείο - Rainbow School, και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Δικαιώματα, Ιθαγένεια και Ισότητα (REC) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η παρούσα ομάδα εστιασμένης συζήτησης απευθύνεται σε εν ενεργεία εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτικά στελέχη και συντονίστριες/στές εκπαιδευτικού έργου, που εργάζονται σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας εκπαίδευσης.

Βασικός στόχος της ομάδας εστιασμένης συζήτησης είναι η καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης αναφορικά με την πρόσβαση των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων σε δημόσιους φορείς και
υπηρεσίες, τις στάσεις και τις αντιλήψεις, καθώς και τις πιθανές ανάγκες για επιμόρφωση και υποστήριξη των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα σε σχέση με αυτά τα ζητήματα.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά το Σάββατο 20 & 27 Ιουνίου, ώρα 12.00.

Για να δηλώσετε συμμετοχή παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα στον παρακάτω σύνδεσμο: https://forms.gle/UyD8Xy5nqkCPx9Cb6

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να επικοινωνήσετε στο projects@rainbowschool.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου