Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Ντομινίκ Γουίλκινς: «Εδώ ζει ένας αυτιστικός και είναι μαύρος» μην πυροβολείτε!

Ο θρυλικός σταρ του NBA δεν άφησε ασχολίαστη την πρόσφατη δολοφονία ενός αφροαμερικανού στη Μινεσότα ποστάροντας μια εντυπωσιακή όσο και αποκαλυπτική φωτογραφία

Όλος ο κόσμος συγκλονίστηκε από τη στυγνή δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό.Ντομινίκ Γουίλκινς: «Εδώ ζει ένας αυτιστικός και είναι μαύρος» μην πυροβολείτε!

Το γεγονός αυτό δεν άφησε ασυγκίνητο ούτε τον θρυλικό παίκτη του ΝΒΑ, Ντόμινικ Γουίλκινς, που μέσω του λογαρισμού του στο twitter, έδωσε μια ακόμη όψη της ωμής πραγματικότητας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ντομινίκ Γουίλκινς, που αγωνίστηκε πριν από σχεδόν 15 χρόνια και στην μπασκετική ομάδα του Παναθηναϊκού, κατακτώντας μάλιστα και το Ευρωπαΐκό, ανέβασε μία φωτογραφία από ένα σπίτι, έξω από το οποίο υπάρχει η εξής επιγραφή και μάλιστα δύο φορές:

«Προσοχή! Ένας αυτιστικός άνδρας ζει εδώ. Δεν γνωρίζει τι είναι μπάτσος ή τι είναι όπλο. Κάνει δυνατούς θορύβους, αλλά δεν θα σας πειράξει! Δεν καταλαβαίνει από λόγια ή εντολές. Ω, ναι: Είναι κι αυτός μαύρος».

Τη φωτογραφία ακολουθούσε το σχόλιο του Ντομινίκ:


«Αυτή είναι η νέα μας πραγματικότητα!!! Πρέπει να τα πάμε καλύτερα ως κοινωνία».

Η φωτογραφία φανερώνει το φόβο που έχει σκορπίσει στις ΗΠΑ η ανεξέλγκτη κατάχρηση βίας από αστυνομικούς και η κρατική καταστολή με τα περιστατικά θανάσιμης βίας να έχουν εξαπλωθεί σε όλες τις πολιτείες…

Η χρήση της συγκεκριμένης φωτογραφίας πάντως δεν ήταν τυχαία αφού εκτός από το θέμα του ρατσισμού θέτει και το θέμα του αυτισμού.
«Προσοχή! Ένας αυτιστικός άνδρας ζει εδώ. Δεν γνωρίζει τι είναι μπάτσος ή τι είναι όπλο. Κάνει δυνατούς θορύβους, αλλά δεν θα σας πειράξει! Δεν καταλαβαίνει από λόγια ή εντολές. Ω, ναι: Είναι κι αυτός μαύρος»

Κι αυτό γιατί η μεγαλύτερη κόρη του παλιού σταρ του NBA είναι αυτιστική, με τον ίδιο να έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια μεγάλο αγώνα για να βοηθήσει ανθρώπους με αυτισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου