Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Ροκ συγκρότημα προσφέρει δωρεάν «απαγορευμένα» βιβλία σε γονείς και μαθητές

Στα χέρια του παίρνει την κατάσταση το ροκ συγκρότημα Portugal. The Man, αναφορικά με την απόφαση σχολικού συμβουλίου σε περιφέρεια της Αλάσκα να βάλει σε «μαύρη λίστα» πέντε κλασικά λογοτεχνικά έργα, αφαιρώντας τα με αυτόν τον τρόπο από τη διδακτέα ύλη των σχολείων της περιφέρειας.

Το συγκρότημα, που κάνει λόγο για μία «στενόμυαλη και αντιπατριωτική» απόφαση, ανακοίνωσε ότι αν κάποιος γονιός ή μαθητής σε αυτή την περιφέρεια θέλει ένα αντίτυπο των «απαγορευμένων» βιβλίων, μπορεί να επικοινωνήσει με την μπάντα μέσω e-mail και τα μέλη της θα φροντίσουν ώστε να το λάβει εντελώς δωρεάν.

Τα επίμαχα βιβλία είναι: Ο μεγάλος Γκάτσμπι του Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ, που κρίθηκε ακατάλληλο λόγω σεξουαλικών αναφορών και απρεπών εκφράσεων, το Ξέρω γιατί κελαηδάει το πουλί στο κλουβί της Μάγια Αγγέλου, που κρίθηκε «σεξουαλικά ακατάλληλο» και ότι περνάει μηνύματα κατά των λευκών, το Catch 22 του Τζόζεφ Χέλερ, το μυθιστόρημα Αόρατος άνθρωπος του Ραλφ Έλισον και το The Things They Carried του Τιμ Ο’ Μπράιεν, που μπήκαν στη μαύρη λίστα εξαιτίας αναφορών σε βιασμό, αιμομιξία, ρατσιστικές εκφράσεις, απρεπή λόγο και μισογυνισμό.


Πηγή: diastixo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου