Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Απινιδωτής (AED) στο 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Λευκάδας

Στο 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ και 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ αγοράστηκε και τοποθετήθηκε AED(Απινιδωτής) για την παροχή Α’ Βοηθειών, επειδή ο πρώτος κρίκος στην αλυσίδα επιβίωσης είναι η άμεση αναγνώριση της καρδιακής ανακοπής και η ενεργοποίηση του συστήματος πρώτων βοηθειών.

Ο Απινιδωτής AED έχει τοποθετηθεί στο χώρο του σχολείου και είναι διαθέσιμος προς χρήση από τους παρευρισκόμενους ή τον πρώτο άνθρωπο που θα φτάσει στον ασθενή. Ο απινιδωτής είναι αυτόματος, φορητός και εύχρηστος.

Δίνει φωνητικές εντολές που καθοδηγούν κάποιον ανειδίκευτο στην επιτυχή χρήση της συσκευής. Η μόνη απαραίτητη γνώση για να λειτουργήσει ο AED είναι να πιέσουμε το κουμπί ″ΟΝ″. Μόλις ανοίξει, μιλάει και δίνει οδηγίες με φωνή από υπολογιστή και καθοδηγεί το χρήστη στην υπόλοιπη διαδικασία. Αν η συσκευή εκτιμήσει ότι απαιτείται απινίδωση, θα φορτιστεί αυτόματα και θα σας πει να πιέσετε το κουμπί που θα κάνει την εκφόρτιση.

Αν ο ασθενής δε χρειάζεται απινίδωση, η συσκευή δε θα του χορηγήσεις απινίδωση.
Δεν είναι δυνατό να βλάψει κάποιον η απινίδωση(AED), η χρήση των συσκευών αυτών μπορεί να λειτουργήσει μόνο ευεργετικά στο να σώσουν ζωές.

Ταυτόχρονα με τη χρήση του AED ειδοποιούμε αμέσως το 166.

Αποσπάσματα από το φυλλάδιο της e-Cardio.gr
ΕΛΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ

Πηγή: aromalefkadas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου