Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Η ιστορία της Ιλιάδας σε 3D κινούμενα σχέδια προβάλλεται στην ΕΡΤ3

H ΕΡΤ3 εξασφάλισε και θα προβάλλει κάθε Σάββατο στις 22:30 μια πολύ ενδιαφέρουσα σειρά ντοκιμαντέρ 3D κινουμένων σχεδίων 10 μόλις επεισοδίων με τίτλο «Ιλιάδα» παραγωγής ARTE 2019.

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα σειρά ντοκιμαντέρ που αποτελεί προσαρμογή της Ιλιάδας του Ομήρου, του κορυφαίου έπους για τον Τρωικό πόλεμο.


Κάθε επεισόδιο εναλλάσσει σκηνές πρωτότυπου animation που δημιουργήθηκαν σε 3D και πλούσια εικονογραφία που επιλέχθηκε από όλη την ιστορία της τέχνης, από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή.

Λίγα λόγια για την Ιλιάδα

Η Ιλιάδα μαζί με την Οδύσσεια αποτελούν τα αρχαιότερα έπη, όχι μόνο της ελληνικής, αλλά και της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας, που μας παραδόθηκαν ολόκληρα και τοποθετούνται χρονικά στο δεύτερο μισό του 8ου αιώνα π.Χ. Η σύνθεση της Ιλιάδας προηγείται της Οδύσσειας και τοποθετείται γύρω στο 750 π.Χ.

Το κύριο θέμα της Ιλιάδας είναι η οργή (μῆνις) του Αχιλλέα εναντίον του βασιλιά Αγαμέμνονα επειδή του πήρε αυθαίρετα το δικό του γέρας (λάφυρο), την
Βρισηίδα, και η απόφασή του να αποχωρήσει με τους στρατιώτες του από τη
μάχη. Το περιεχόμενο της Ιλιάδας είναι πολύ ευρύτερο και αφορά τους πολεμικούς αγώνες των Ελλήνων και των Τρώων γύρω από την Τροία (Ίλιον) κατά
τον δέκατο χρόνο του Τρωικού πολέμου, και πιο συγκεκριμένα 51 ημέρες αυτού
του χρόνου.

Πάρτε μια γεύση από την σειρά ντοκιμαντέρ



Πηγή: infokids


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου