Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

“Ζωο...φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης” στη Σύρο

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνεται η έναρξη, για τη φετινή σχολική χρονιά, του πολυθεματικού και διαδραστικού εκπαιδευτικού προγράμματος «Ζωο…φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης!» στη Σύρο, το οποίο έχει παρουσιαστεί με επιτυχία μέχρι σήμερα σε πάνω από 120.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα από την ομάδα Ζω.Ε.Σ. (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων, Ιδρυμάτων και Οργανισμών).

Το ανωτέρω εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιείται από εθελοντές της ομάδας Ζω.Ε.Σ. -Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων και είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στόχος και συμμετοχές

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη της ενσυναίσθησης και η ευαισθητοποίηση των μαθητών απέναντι σε θέματα φιλοζωίας (υιοθεσία και φροντίδα ζώων, προφυλάξεις και προστασία από κινδύνους, αρμονική σχέση ανθρώπων και ζώων κ.α.), με υλικό προσαρμοσμένο στην ηλικία, στις ανάγκες και στα ενδιαφέροντα των παιδιών, το οποίο έχει ήδη εφαρμοστεί σε πολλά σχολεία της χώρας. Στη Σύρο, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2018-2019, η Ζω.Ε.Σ.-Oμάδα Σύρου, επισκέφθηκε, κατόπιν πρόσκλησης, επτά νηπιαγωγεία και έναν βρεφονηπιακό σταθμό και παρουσίασε το πρόγραμμα σε περισσότερα από εκατόν εξήντα παιδιά-μαθητές του νησιού. Το πρόγραμμα έχει διάρκεια μίας ώρας (50-60 λεπτά), και για την σχολική χρονιά 2019-2020, στη Σύρο, απευθύνεται σε παιδιά 3 έως 6 ετών (παιδικοί σταθμοί και νηπιαγωγεία). Απαραίτητο από το κάθε σχολείο για το οπτικοακουστικό υλικό του προγράμματος, ένας υπολογιστής, ένας προτζέκτορας και ήχος.

Η ομάδα εθελοντών στη Σύρο απαρτίζεται από τους Μανώλης Βορίσσης,(κτηνίατρος) Άννα Πρίντεζη (εκπαιδευτικός), Ειρήνη Δημητριάδου (λογοθεραπεύτρια), και Μαρία Γαβρή (εθελόντρια), οι οποίοι είναι επιμορφωμένοι και έχουν αναλάβει την παρουσίαση του προγράμματος στις σχολικές μονάδες. Οι επισκέψεις στα σχολεία γίνονται κατόπιν προσκλήσεως είτε από την διεύθυνση ενός σχολείου, είτε από το σύλλογο διδασκόντων, είτε τον/την εκπαιδευτικό της τάξης, με ένα email στη διεύθυνση woofmeow.syrosteam@gmail.com. Οι μέρες και ώρες υλοποίησης του ορίζονται κατόπιν συνεννόησης με την/τον ενδιαφερόμενη/ο εκπαιδευτικό ή/και σχολική μονάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου