Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Τα παιδιά αυτού του σχολείου πληρώνουν τα δίδακτρα με... πλαστικά σκουπίδια

Οι μαθητές του σχολείου «Ασκάρ» στην Ινδία δεν πληρώνουν δίδακτρα, αλλά φέρνουν πλαστικά σκουπίδια. Με αυτή την πρωτοβουλία, παρατηρείται ότι είναι πολύ λιγότερα τα παιδιά που εγκαταλείπουν το σχολείο, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος.



Οι ιδρυτές του σχολείου «Ασκάρ» στην πόλη Άσαμ της Ινδίας, έχουν επινοήσει έναν διαφορετικό τρόπο για να βοηθήσουν τους μαθητές και να τους βοηθούν, ώστε, να μην παρατούν το σχολείο και την εκπαίδευση.

Στο συγκεκριμένο εκπαιδευτήριο, τα παιδιά δεν χρειάζεται να πληρώνουν δίδακτρα, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να φέρνουν κάθε βδομάδα 25 κομμάτια φτιαγμένα από πλαστικό, τα οποία δεν σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν ξανά. Έτσι, έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν το σχολείο και ταυτόχρονα, συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Για εκατομμύρια παιδιά στην Ινδία, το σχολείο αποτελεί ένα είδος πολυτέλειας λόγω της μεγάλης φτώχειας. «Δούλευα σε λατομείο επειδή οι γονείς μου δεν είχαν χρήματα», λέει ένας από τους μαθητές.

Επίσης, σε αυτό το σχολείο, οι μεγαλύτεροι μαθητές διδάσκουν τα μικρότερα παιδιά. Για την εργασία τους αμείβονται με κουπόνια, με τα οποία στη συνέχεια μπορούν να πάρουν φαγητό και ρούχα.

Μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, οι ιδρυτές του «Ασκάρ» σχεδιάζουν να ανοίξουν 100 παρόμοια σχολεία σε όλη την Ινδία.

Πηγή: sputniknews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου