Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Ένα δημοτικό σχολείο στην Ιρλανδία μάς συστήνει τις ουδέτερες σχολικές στολές

Ένα δημοτικό σχολείο στην κομητεία Wicklow της Ιρλανδίας ανακοίνωσε ότι θα εισαγάγει μια ”νέα,ομοιόμορφη πολιτική για το φύλο”, από τον Σεπτέμβριο. 

Το Εθνικό Σχολείο του St Brigid, που βρίσκεται στο κέντρο της παραλιακής πόλης Greystones, δήλωσε ότι θέλει οι μαθητές που αμφισβητούν την ταυτότητα των δύο φύλων να αισθάνονται “άνετα” φορώντας την στολή τους στην τάξη. 

Η Máire Costello, διευθύντρια του σχολείου, εξήγησε ότι η επικαιροποίηση της ομοιόμορφης πολιτικής υποβλήθηκε από το φοιτητικό συμβούλιο του σχολείου. Οι γονείς των μαθητών και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του σχολείου συμφώνησαν κατόπιν με την πρόταση. 

“Έχουμε παιδιά που αμφισβητούν τη σεξουαλική ταυτότητά τους, καθώς συμβαίνει στη νεώτερη ηλικία”, δήλωσε η κα Costello στους Irish Times . 

“Αν αυτό σημαίνει ότι τα κορίτσια θα φορούν παντελόνια ή αγόρια θα φορούν φούστες, τότε έτσι πρέπει να είναι. Το πιο σημαντικό είναι ότι τα παιδιά πρέπει να αισθάνονται άνετα και ευχαριστημένα για το πώς είναι ντυμένα”. 

Η στολή της Εθνικής Σχολής του St Brigid περιλαμβάνει ένα πράσινο tartan φόρεμα-σαλοπέτα, γκρίζα παντελόνια, μια πράσινη ζακέτα με ένα πουλόβερ. 

Η ομοιόμορφη πολιτική προέβλεπε στο παρελθόν ότι μόνο οι μαθήτριες θα μπορούσαν να φορέσουν το φόρεμα-σαλοπέτα και μόνο οι μαθητές θα μπορούσαν να φορέσουν το παντελόνι και το πράσινο πουλόβερ. 

Από τον Σεπτέμβριο, οι φοιτητές θα μπορούν να φορούν φόρεμα ή παντελόνι, ανεξάρτητα από την ταυτότητα του φύλου τους. 

Ο Tom Sherlock, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του σχολείου, δήλωσε ότι η πλειοψηφία των γονέων «βοήθησε πάρα πολύ» για την επικαιροποιημένη ενιαία πολιτική. 

“Θα υπάρχουν πάντα άνθρωποι που θα αντιταχθούν σε αυτό, είναι σίγουρο, αλλά το σημαντικό είναι ότι ακόμη και ένας μαθητής αισθάνεται πιο άνετα τώρα”, δήλωσε ο Σέρλοκ. 

Η Sara Phillips, πρόεδρος του Δικτύου Ίσων Μεταρρυθμίσεων της Ιρλανδίας , δήλωσε ότι «υπάρχει ακόμη μεγάλη δουλειά στα σχολεία» για να βεβαιωθούμε ότι όλοι οι μαθητές αισθάνονται αποδεκτοί. 

Το 2016, το Υπουργείο Παιδείας της Ιρλανδίας δημοσίευσε μια έκθεση που περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο τα σχολεία μπορούν να υποστηρίξουν τους μαθητές LGBT + . 

Οι κατευθυντήριες γραμμές ανέφεραν ότι οι trans μαθητές “πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να φορούν μια στολή που να είναι σύμφωνη με την ταυτότητα των φύλων τους”. 

*Με πληροφορίες του Independent
Πηγή: parallaxi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου