Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Μια υπέροχη ημέρα στο Γυμνάσιο Λύκειο Κωφών και Βαρήκοων Αργυρούπολης!

Μια πολύ σπουδαία εμπειρία απήλαυσαν προ μερικών ημερών (9 Οκτωβρίου 2018) – καθυστερήσαμε στη δημοσίευση αναμένοντας πρόσβαση στο φωτογραφικό υλικό – οι μαθητές και μαθήτριες του Γυμνάσιου – Λυκείου Κωφών και Βαρήκοων Αργυρούπολης.

Υψηλός προσκεκλημένος του σχολείου ο επίτιμος καθηγητής και πρώην διευθυντής του Κέντρου Σπουδών στην Επικοινωνία και Κώφωση του Πανεπιστημίου της Βοστώνης της Αμερικής doctorRobert Hoffmeister – ο οποίος είναι CODA, δηλαδή παιδί κωφών γονέων, έχει ως πρώτη γλώσσα την Αμερικανική Νοηματική Γλώσσα ASL, έχει εργαστεί επί χρόνια πολλά στον χώρο της εκπαίδευσης και της κοινότητας κωφών στην Αμερική και είναι ο συγγραφέας του διάσημου βιβλίου “A Journey into the Deaf World” – μοιράστηκε μαζί τους μια σειρά από εμπειρίες που θα μείνουν σε όλους και όλες αξέχαστες!

Το πρόγραμμα της επίσκεψης Hoffmeister στο σχολείο περιλάμβανε παρουσίαση του Πανεπιστήμιου της Βοστώνης, απαντήσεις αναλυτικές σε ερωτήματα για τις σπουδές των κωφών φοιτητών και το επαγγελματικό μέλλον τους, καθώς επίσης και πρότυπο συντονισμό. βιωματικού παιχνιδιού με τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου για τις χειρομορφές της Νοηματικής Γλώσσας και για τα νοήματα που αυτές μπορούν να σχηματίσουν.

Πηγή: PressPublica

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου