Πώς εφαρμόζονται οι θεμελιώδεις αρχές της Φυσικής στις Τηλεπικοινωνίες; Τι φέρνει το εγγύς μέλλον τεχνολογικά και τι ακριβώς σημαίνει Internet of Things ( IoT ); Τι περιλαμβάνει το επάγγελμα του προγραμματιστή και πώς «κατεβαίνουν» οι ιδέες για μια εφεύρεση;
«Εργαζόμενοι της Nokia σκέφτηκαν να δημιουργήσουν εργαστήρια προκειμένου να μυήσουν τους μαθητές κυρίως του Λυκείου, στις έννοιες της μικροκυματικής ακτινοβολίας ,στον κόσμο του 5G. Η ιδέα μας υλοποιήθηκε χάρη στην Ένωση Ελλήνων Φυσικών και συνδιοργανώθηκε από τους φυσικούς της», εξηγεί ο Λάμπρος Λάμπρου που ανήκει στο προσωπικό της γνωστής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας.
Μπορεί λοιπόν μέχρι πριν λίγο καιρό η αντίληψη που επικρατούσε στον χώρο της Εκπαίδευσης ,να ήταν «μακριά τα κινητά από την τάξη», όμως τώρα που η Τεχνολογία εξελίσσεται σε κάθε ...λεπτό που περνά, η κινητή τηλεφωνία γίνεται ένα ακόμη πεδίο γνώσης των μαθητών.
«Η δράση έγινε για πρώτη φορά πέρυσι και πρόκειται να επαναληφθεί φέτος μέσα στον Οκτώβρη» λέει ο εκπρόσωπος της ΕΕΦ καθηγητής Παναγιώτης Φιλντίσης.
Ξενάγηση και δράση με τους επαγγελματίες της Nokia
«Την πρώτη μέρα οι μαθητές προσέγγισαν τα θέματα που αφορούσαν τη μικροκυματική ακτινοβολία και τις νέες τεχνολογίες της κινητής τηλεφωνίας σε θεωρητικό επίπεδο.
Οι μαθητές παίζουν ομαδικά παιχνίδια στο δωμάτιο απόδρασης που δημιουργήθηκε ειδικά για το εκπαιδευτικό σεμινάριο, αναζητούν στο κτίριο της Nokia γρίφους για το 5G και ξεναγούνται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.
«Επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων , developers, testers, architects και writers, αποκαλύπτουν τα...μυστικά του επαγγέλματος στους μαθητές . Παράλληλα γίνονται ξεναγήσεις στα εργαστήρια της εταιρείας, εισαγωγή στα προϊόντα και τις εφαρμογές της νέας τεχνολογίας ...Πιστεύουμε πως αυτή η διαδικασία την οποία θέλουμε να επαναλαμβάνουμε κάθε χρονιά, λειτουργεί και ως επαγγελματικός προσανατολισμός» εξηγεί ο κ Λάμπρου.
Περισσότερες πληροφορίες www.eef.gr
Πηγή: www.ka-business.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου