Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018

Δράσεις στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Για μία ακόμη χρονιά, το Αριστοτέλειο γίνεται το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό πάρκο στην πόλη. Οι δύο αυτές δράσεις, που αποτελούν πλέον θεσμό για το εκπαιδευτικό Ίδρυμα, κινητοποιούν χιλιάδες φοιτητές, μέσω του εθελοντισμού, και καταδεικνύουν την προσπάθεια του Πανεπιστημίου να φέρει την ακαδημαϊκή κοινότητα και το έργο της κοντά στους Θεσσαλονικείς. 

Ποικίλες δράσεις στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, η Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών και Φοιτητικών Θεμάτων, Καθηγήτρια Αριάδνη Στογιαννίδου, αναφέρθηκε στη σημασία που δίνουν οι πρυτανικές αρχές στη διοργάνωση των δύο αυτών εκδηλώσεων, αλλά και στον σημαντικό αριθμό των εθελοντών φοιτητών που τις υποστηρίζουν. «Οι 1.080 εθελοντές φοιτητές στο ''ΑΠΘ την Κυριακή", οι περισσότεροι από 400 φοιτητές στη ''Φοιτητική Εβδομάδα'', αλλά και το κοινό που αγκαλιάζει κάθε χρόνο τις δύο διοργανώσεις αποτελούν την έμπρακτη απόδειξη ότι το ΑΠΘ ανήκει στην πόλη, αλλά και το ότι η πόλη το προσεγγίζει και το κατανοεί περισσότερο».

Ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, Αν. Καθηγητής, Νικόλαος Βαρσακέλης, αναφέρθηκε στον «θεσμικό χαρακτήρα» που αποκτούν οι εκδηλώσεις αυτές, καθώς και στο ότι κάθε χρόνο εμπλουτίζονται με περισσότερες δράσεις. Επισήμανε τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό «φίλων» που αποκτούν στα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στη συμμετοχή της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), καθώς «συμμετέχει για πρώτη φορά στη Φοιτητική Εβδομάδα με δύο εκδηλώσεις, ανοίγει τις πύλες της στο κοινό και κατ' αυτόν τον τρόπο γίνεται προσβάσιμη σε όλους!».

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Φοιτητικής Εβδομάδας του ΑΠΘ, Καθηγητής Γιώργος Κατσάγγελος, στάθηκε στο γεγονός ότι «Οι νέοι άνθρωποι νιώθουν επιτακτική την ανάγκη να δηλώσουν την παρουσία τους μέσω της φοιτητικής εβδομάδας. Η τέχνη είναι απαραίτητο εργαλείο μέσα από το οποίο άνθρωποι, οι οποίοι δεν έχουν σχέση με την τέχνη, μπορούν να βρουν έναν εναλλακτικό τρόπο να δουν την πραγματικότητα».

Τέλος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού και Επικοινωνίας του ΑΠΘ, Καθηγητής Σπύρος Βούγιας, δήλωσε «εντυπωσιασμένος που το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι περισσότερο ενισχυμένο, αλλά και ποιοτικότερο κάθε χρόνο και ανέφερε ότι με τις δύο αυτές δράσεις ολοκληρώνεται ο θεσμικός σκελετός του φετινού πολιτιστικού προγράμματος του Πανεπιστημίου. Με τις εκδηλώσεις αυτές το ΑΠΘ διαμορφώνει παιδεία στους φοιτητές, στους καθηγητές και ανοίγει τα φτερά του στην πόλη».

«Φοιτητική Εβδομάδα»

Πιστό στο ραντεβού του με το κοινό της πόλης και φέτος, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ανοίγει τις πύλες του για περισσότερο από ένα μήνα, διοργανώνοντας το μεγαλύτερο φοιτητικό φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, τη «Φοιτητική Εβδομάδα», που μόνο εβδομάδα βέβαια δεν είναι, καθώς ξεκινά την Παρασκευή 20 Απριλίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018. Έχουν προγραμματιστεί συνολικά 55 εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή περισσότερων από 400 εθελοντών, φοιτητριών και φοιτητών. Στη φετινή «Φοιτητική Εβδομάδα» θα πραγματοποιηθούν εικαστικές, θεατρικές, επιστημονικές και αθλητικές δράσεις τόσο στο campus όσο και σε άλλους χώρους στην πόλη. Πλούσια θα είναι και η μουσική ατζέντα, με αρκετές εκδηλώσεις, η οποία θα κορυφωθεί με δύο μεγάλες συναυλίες στα γρασίδια της Φιλοσοφικής, όπου θα φιλοξενηθούν αρκετά σχήματα. Επίσης, χοροί, aerobic, διαλέξεις, παρουσίαση ερευνητικών προγραμμάτων, προβολή ντοκιμαντέρ, αλλά και τα κλασικά πλέον «Αλεξάνδρειος Δρόμος» και το «Κυνήγι του Θησαυρού», συμπληρώνουν τις πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις της μεγαλύτερης φοιτητικής γιορτής. Επιπρόσθετα, η ''Φοιτητική Εβδομάδα'' στηρίζει την αιμοδοσία με σχετικές ενημερωτικές δράσεις.

Φέτος, στη διοργάνωση θα συμπράξουν και φορείς εκτός ΑΠΘ, όπως η Φωτογραφική Ομάδα της Δομής Εξωτερικής Παρακολούθησης του Κ.Ε.Θ.Ε.Α. ΙΘΑΚΗ, η Ομάδα Φωτογραφίας του Προγράμματος Εφήβων του ΚΕ.Θ.Ε.Α. ΑΝΑΔΥΣΗ και το Π.Ε.Θ.Ε.Α ΑΡΓΩ του Ψ.Ν.Θ.

Πηγή: ka-business.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου