Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Δ. Πυλαίας - Χορτιάτη: Ρεκόρ συμμετοχών σε διαγωνισμό για τυφλά παιδιά στο πλαίσιο του "Μία Μπάλα Για Όλους"

Στο πλαίσιο προγράμματος ολοκληρώθηκε η ανταλλαγή 60 νέων, με ή χωρίς τύφλωση, από Ισπανία/ Κύπρο/ Τουρκία/ Ουγγαρία και Όραμα Νέων Youthorama Ελλάδας με την συγχρηματοδότηση της Ελληνικής Μονάδας Συντονισμού Erasmus+ Νεολαία–Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.). Η κύρια ανοικτή δράση προς το κοινό υλοποιήθηκε και με την υποστήριξη UEFA Foundation for Children και Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη.

Η κύρια δράση φιλοξενήθηκε στο Mediterranean Cosmos και συμμετείχαν 150 ομάδες στο διαγωνισμό ευστοχίας πέναλτι με κλειστά μάτια. Η μεγάλη πλειοψηφία ήταν νέοι ηλικίας 13-30 ετών και παιδιά έως 12 χρονών. Στις νικήτριες ομάδες που συμπεριέλαβαν και τυφλά άτομα, μοιράστηκαν μπάλες και για τυφλούς νέους και παιδιά ενώ στις νικήτριες μεικτές ομάδες, αγοριών και κοριτσιών, απονεμήθηκαν οι μασκότ της παγκόσμιας καμπάνιας «A ball for all».

Σε κάθε νέο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος δόθηκε μία μπάλα και για τυφλούς ώστε να επιστρέψει στην πατρίδα του και να μεταλαμπαδέψει το μήνυμα της ένταξης σε όλες τις δραστηριότητες, τυφλών και βλεπόντων.

Η παγκόσμια καινοτομία δημιουργίας μπάλας και για τυφλά παιδιά και νέους δημιουργήθηκε πέρσι από τον Ηλία Μάστορα και το Όραμα Νέων Youthorama που εδρεύει στο Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη ενώ μέσω της παγκόσμιας καμπάνιας «A ball for all” η μπάλα αυτή δεν πωλείται αλλά μοιράζεται δωρεάν και ήδη έχει δοθεί σε πάνω από 30 χώρες.

Πρεσβευτές της καμπάνιας είναι ο Στράτος Χατζηαποστολίδης -μέλος της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Τυφλών Αθήνα 2004 η οποία κατέλαβε την 4η θέση- και ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. Ήδη έχουν παραστεί σε αντίστοιχες δράσεις του φορέα στο εξωτερικό γνωστοί αθλητές όπως ο Xavi Hernandez κατά τη παρουσίαση της μπάλας στο Κατάρ και ο Didier Drogba στην παρουσίαση της παγκόσμιας καμπάνιας στο Μονακό.

ΜΑΓΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
Πηγή: thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου