Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2018

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο κλείνει έξι χρόνια λειτουργίας

Εξι χρόνια λειτουργίας συμπλήρωσε εφέτος το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αθηναίων, από τα θρανία του οποίου έχουν περάσει μέχρι στιγμής πάνω από 1.200 παιδιά με θετικά αποτελέσματα.

Σε μια προσπάθεια να έχουν όλοι οι μαθητές τις ίδιες ευκαιρίες για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου παρακολουθούν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο τα μαθήματα εντελώς δωρεάν με την πολύτιμη συμμετοχή εθελοντών καθηγητών.

Τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων κατέγραψαν ότι το ποσοστό επιτυχίας των υποψηφίων που παρακολούθησαν μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αθηναίων και εισήχθησαν στις σχολές της πρώτης τους, μάλιστα, επιλογής ανέρχεται στο υψηλό ποσοστό του 50%.

Ετσι, πολλοί από τους υποψηφίους σήμερα φοιτούν σε σχολές όπως η Ιατρική Αθηνών, το Πολυτεχνείο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Πειραιά και το Πάντειο Πανεπιστήμιο, ενώ στη συντριπτική πλειονότητά τους οι μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Αθηναίων πετυχαίνουν την εισαγωγή τους στην ανώτατη ή τεχνολογική εκπαίδευση.
Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, στην αποχαιρετιστήρια γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς που έγινε σήμερα, ευχαρίστησε τους 64 εθελοντές καθηγητές για τη συμμετοχή τους στο επίπονο αυτό έργο, οι οποίοι μάλιστα ανανέωσαν το ραντεβού με παλιούς και νέους μαθητές για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Επέκταση σε όλη την Ελλάδα

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αθηναίων λειτουργεί από το 2012 με σκοπό την παροχή πρόσθετης διδακτικής στήριξης σε μαθητές άπορων ή οικονομικά αδύναμων οικογενειών που παλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες για να πετύχουν την πρόσβασή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Είναι μια δράση που ξεκίνησε δοκιμαστικά πριν από έξι χρόνια στον Δήμο Αθηναίων και τώρα έχει επεκταθεί στους δήμους όλης της Ελλάδας, κερδίζοντας από χρόνο σε χρόνο όλο και περισσότερο το στοίχημα της προσφοράς για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

«Η απόφασή μας πριν από 6 χρόνια να θεσμοθετήσουμε το Κοινωνικό Φροντιστήριο ήταν το πρώτο βήμα για να εξασφαλίσουμε ίσες ευκαιρίες στη γνώση για όλα τα παιδιά της Αθήνας. Η συγκινητική προσφορά των εθελοντών καθηγητών, που κάθε χρόνο στέκονται δίπλα στους μαθητές, είναι ο πυρήνας αυτής της προσπάθειας και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Οσο βλέπουμε χαμόγελα επιτυχίας στα πρόσωπα των μαθητών, τόσο η προσπάθειά μας θα εντείνεται» δήλωσε ο κ. Καμίνης στη γιορτή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Αθηναίων.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αθηναίων φιλοξενήθηκε εφέτος στο 41ο Γυμνάσιο της οδού Πάτμου στην πλατεία Κολιάτσου και φοίτησαν σε αυτό 256 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, οι 80 από τους οποίους συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις διεκδικώντας μια θέση σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

«Το Κοινωνικό Φροντιστήριο έχει πλέον συμπεριληφθεί στον Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων και λειτουργεί σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο» ανέφερε η αντιδήμαρχος για το Παιδί, κυρία Μαρία Ηλιοπούλου.

Πηγή: Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου