Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2018

Μητέρα εξηγεί γιατί είναι περήφανη που θηλάζει τον 7χρονο αυτιστικό γιο της

Κάποιοι την κατηγορούν για παιδική κακοποίηση, πορνογραφία και βλάβη της υγείας των παιδιών – Τι σχολιάζουν οι γιατροί για την περίπτωσή της


Για μια τόσο φυσική λειτουργία, ο θηλασμός εξακολουθεί ν’ αποτελεί πεδίο αντιπαράθεσης. Απ’ ό,τι φαίνεται σχεδόν όλοι έχουν τη δική τους άποψη – και γίνονται συχνά επιθετικοί για να την υποστηρίξουν.

Κανείς δεν το γνωρίζει καλύτερα αυτό από τη Lisa Bridger, μητέρα πέντε παιδιών από την Αυστραλία, που θηλάζει τον επτάχρονο αυτιστικό γιο της, Chase. Η Lisa, που θηλάζει για πάνω από 20 χρόνια, εξηγεί ότι γι’ αυτήν είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στην προσπάθεια της να κρατήσει τον Chase και τον τετράχρονο αδελφό του Phoenix, που πάσχει επίσης από αυτισμό, ήρεμους.

Λέει: «Ο θηλασμός τον έκανε να διακόψει τη φαρμακευτική αγωγή επειδή τον καθησυχάζει και είναι ένας τρόπος για να επανασυνδεθεί. Δοκιμάσαμε τη μελατονίνη, αλλά δεν δούλεψε, γιατί δεν μπορούσα να τον κάνω να την καταπιεί. Παίρνει μελατονίνη από το μητρικό γάλα και επιπλέον μετριάζω με αυτόν τον τρόπο τις κρίσεις».

Σε μια συνέντευξη στην αυστραλιανή τηλεόραση, είπε ότι είναι υπερήφανη και δεν ντρέπεται που θηλάζει ακόμα τα αγόρια της.

Η γιατρός της εκπομπής σχολίασε ότι η κατάσταση είναι ασυνήθιστη, αλλά δεν θα αποθάρρυνε τη μητέρα από την επιλογή της.

Παρά τις κατηγορίες για παιδική κακοποίηση, πορνογραφία και βλάβη της υγείας των παιδιών, που δέχτηκε η Λίζα, η οποία διαχειρίζεται τον εκπαιδευτικό ιστότοπο Occupy Breastfeeding, επιμένει στην απόφασή της να θηλάζει τα παιδιά της μέχρις ότου αυτά αποφασίσουν να σταματήσουν.

Σύμφωνα με δηλώσεις της στον Independent, πιστεύει ότι οι έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η εμφάνιση της λένε πολλά περισσότερα για την κοινωνία μας απ’ ό, τι οι ίδιες οι επιλογές της. «Είμαι έκπληκτη με όλη αυτή την αντιπαράθεση. Αυτό απλά δείχνει πόσο παρεξηγημένος είναι ο θηλασμός στην εποχή μας», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου