Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Ημερίδα για τη διδασκαλία της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας ως πρώτη γλώσσα (Αθήνα, 10/03/2018)

Μία πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα για τη διδασκαλία της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (ΕΝΓ) ως πρώτη γλώσσα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018, στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και στην αίθουσα "Ζακλίν ντε Ρομιγί" (8:30-15:00).

Οι θεματικές ενότητες της ημερίδας υποστηρίζουν την υλοποίηση της Υ.Α. 2103/2017, με την οποία εντάσσεται η διδασκαλία της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και η εκμάθηση αυτής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των κωφών και βαρηκόων μαθητών. Επίσης, θα παρουσιαστεί το εκπαιδευτικό υλικό που έχει αναπτυχθεί και την πορεία του προγράμματός μας: «SIGN FIRST» http://www.sign1st.eu/en/

Η ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς (μόνιμους, αναπληρωτές και αυτοί που είναι στους πίνακες με επάρκεια στην ΕΝΓ), γονείς, μέλη της Κοινότητας των Κωφών, και γενικά χρήστες της ΕΝΓ, Διερμηνείς και μαθητές ΕΝΓ, φοιτητές, αλλά και για κάθε ενδιαφερόμενο. 

Δεν υπάρχει κανένα κόστος συμμετοχής.

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης από το ΙΕΠ ηλεκτρονικά και για το λόγο αυτό απαιτείται η ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής. Στη δήλωση συμμετοχής, επίσης, δηλώνονται και οι ανάγκες προσβασιμότητας των συμμετεχόντων, ώστε να καλυφθούν έγκαιρα και πλήρως. 

Εδώ υπάρχει η φόρμα δήλωσης συμμετοχής:https://goo.gl/forms/iYcUhh8PRztOceEY2






Πηγή: Bia's Blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου