Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Τα παιδιά απλοί καταναλωτές του διαδικτύου

«Η φιλοσοφία για το Διαδίκτυο αλλάζει τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα. Ζητούμενο δεν είναι μόνο η ασφαλέστερη πλοήγηση, αλλά η καλύτερη και ορθότερη χρήση του. Η εξέλιξη του ασφαλούς διαδικτύου είναι το καλύτερο διαδίκτυο, το οποίο αντιπροσωπεύει ένα Διαδίκτυο καλύτερα προσαρμοσμένο στα παιδιά, θετικό, δημιουργικό, υπεύθυνο αλλά και ασφαλές».

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων στο πλαίσιο πρόσφατης ομιλίας, προς γονείς, ενήλικες μαθητές και εκπαιδευτικούς, αναφορικά με θέματα που αφορούν στην ασφάλεια του διαδικτύου, και κυρίως για τα νέα δεδομένα στο συγκεκριμένο θέμα, ο κ. Αντώνης Πλαγεράς, υπεύθυνος Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Μαγνησίας και πρεσβευτής του ΙΤΕ για την ασφάλεια πλοήγησης στο διαδίκτυο.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βόλου και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο συγκρότημα Μουρτζούκου.

Όπως τόνισε ο ίδιος, «η νέα στρατηγική διαρθρώνεται γύρω από τέσσερις πυλώνες: την τόνωση της ποιότητας σε απευθείας σύνδεση με το περιεχόμενο για τους νέους. Την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και υπευθυνότητας. Τη δημιουργία ασφαλούς διαδικτυακού περιβάλλοντος για παιδιά. Την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και σεξουαλικής εκμετάλλευσης των παιδιών. Αυτή τη στιγμή, τα παιδιά μας είναι απλοί καταναλωτές και παθητικοί χρήστες του Διαδικτύου. Το σημαντικό δεν είναι να ασχολούμαστε μόνο με την καταστολή αλλά και με τον ψηφιακό αλφαβητισμό, το λεγόμενο media literacy, τις ψηφιακές δεξιότητες και τη δημιουργία».

Συμπτώματα άγχους

Τα συμπτώματα του άγχους και τα ψυχοσωματικά προβλήματα ταλαιπωρούν ενήλικες και παιδιά, και ανησυχούν ιδίως όταν εμφανίζονται κατά την κρίσιμη εφηβική ηλικία. Αυτά και άλλα σχετικά σημεία θίχτηκαν εξάλλου, στην ομιλία που με επιτυχία παρέθεσε πρόσφατα στην κεντρική αίθουσα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου, η ψυχολόγος (MSc) κ. Ιωάννα Γεωργιάδου, συστημική ψυχοθεραπεύτρια του Κέντρου Σωματικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης Πορεία Υγείας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι αμέσως μετά τις γιορτές, στο πρόγραμμα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, περιλαμβάνονται και άλλες ομιλίες με διάφορα θεματικά αντικείμενα, καθώς και ανάπτυξη πρωτοβουλιών, που έχουν άμεση σχέση με την υγεία και την προστασία, παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών, καθώς και του γενικότερου πληθυσμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου