Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Γνώρισαν την εκπαίδευση στις φυλακές του Βελγίου

Μια γεμάτη εμπειρίες εβδομάδα έζησαν ο διευθυντής, ο υποδιευθυντής και τέσσερις εκπαιδευτές του 2ου Σ.Δ.Ε. Λάρισας, του σχολείου που λειτουργεί στη φυλακή της Λάρισας.

Στο πλαίσιο εγκεκριμένου προγράμματος Erasmus+ συμμετείχαν σε ευρωπαϊκή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Mechelen του Βελγίου, στο οποίο συμμετείχαν εκπαιδευτές ενηλίκων κρατουμένων από τη Νορβηγία, τη Γεωργία, την Γαλλία, την Ισπανία, την Ελλάδα και το Βέλγιο. Στις χρήσιμες καθημερινές συναντήσεις τους, οι εκπαιδευτές μοιράστηκαν προβληματισμούς, καλές πρακτικές που εφαρμόζουν στους χώρους διδασκαλίας σε καταστήματα κράτησης, αλλά και προτάσεις που θα διευκολύνουν το δύσκολο έργο τους. Ενδιάμεσα επισκέφθηκαν σχολικές αίθουσες και εγκαταστάσεις σε τέσσερις κλειστές φυλακές ενηλίκων του Βελγίου, μια από αυτές λειτουργία σε συνεργασία με ιδιώτες, όπου συζήτησαν με το διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό για καινοτόμες πρακτικές διδασκαλίας, αλλά και διαχείρισης του χρόνου των εγκλείστων.

Τις εμπειρίες τους θα μοιραστούν σε ευρωπαϊκή πλατφόρμα εκπαίδευσης ενηλίκων (https://ec.europa.eu/epale/nb/node/35037), αλλά και σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Φθινόπωρο στη Λάρισα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου