Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Οι νότες ένωσαν τα Μουσικά Σχολεία Χίου και Μυτιλήνης

Μια ξεχωριστή εμπειρία έζησαν μαθητές των Μουσικών Γυμνασίων Χίου και Μυτιλήνης που την περασμένη Παρασκευή πραγματοποίησαν μαζί πρόβες και παρουσίασαν τη δουλειά τους στο αμφιθέατρο του Διονυσίειου σχολείου στη Χίο.

47 μαθητές από τη Μυτιλήνη με τη συνοδεία 5 καθηγητών τους, πραγματοποίησαν κοινές δράσεις με τους συμμαθητές τους στη Χίο, σε μια πρώτη προσπάθεια σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των δύο μαθητικών κοινοτήτων και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και απόψεων μεταξύ των εκπαιδευτικών.

«Είναι η πρώτη προσπάθεια που κάνουμε. Αυτή η ανταλλαγή πιστεύουμε θα έχει και διάρκεια τα επόμενα χρόνια και θα δώσει κάτι θετικό στη μουσική παιδεία των δύο νησιών», σημείωσε ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Χίου Τάσος Κουτσοδόντης, τονίζοντας ότι τα έξοδα για τη μετακίνηση πληρώθηκαν δυστυχώς από τις οικογένειεςς των παιδιών.

Ο Αντώνης Βερβέρης υπεύθυνος της αποστολής από το σχολείο της Λέσβου, αλλά και παλιός γνώριμος της Χίου αφού δίδασκε 5 χρόνια στη Χίο, σημείωσε ότι εκτός από τμήμα παιδιών της κλασσικής ορχήστρας· στη Χίο ήρθαν και τα παιδιά του λαϊκού συνόλου, που δούλεψαν πάνω σε ένα πρόγραμμα για τα κοινωνικά δικαιώματα με τον υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Παναγιωτάρα, όπου παρουσίασαν ρεμπέτικα με αντίστοιχο θέμα.

«Τα παιδιά μέσα από τις ανταλλαγές καταλαβαίνουν που βρίσκονται, τι δρόμο έχουν ακόμα να διανύσουν αλλά και πως μπορούν να υπηρετήσουν ως μέλη μιας ομάδας και ενός συνόλου

Τον ενθουσιασμό των παιδιών για αυτή τη συνεργασία, σημείωσε ο υπεύθυνος από τη Χίο Φώτης Πέζος.

Πράγματι τα παιδιά καταχειροκροτήθηκαν από τους συμμαθητές και καθηγητές τους και ανανέωσαν το ραντεβού για τις 23 και 24 Μαρτίου, οπότε θα ταξιδέψουν οι Χιώτες στη Λέσβο.

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης
Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου