Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Διαμαρτυρίες γονέων για το πανελλήνιο πρωτάθλημα τζούντο

Τις απαράδεκτες συνθήκες κάτω από τις οποίες κλήθηκαν ν` αγωνιστούν 10χρονα παιδά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα judo παίδων και κορασίδων Β`, καταγγέλουν οι γονείς 24 μικρών αθλητών.

Με επιστολή διαμαρτυρίας προς την ομοσπονδία, την οποία κοινοποίησαν σε Υφυπουργείο Αθλητισμού, Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ζητούν εξηγήσεις για τον λόγο που οδήγησαν στην πολύωρη καθυστέρηση των αγώνων, οι οποίοι ολοκληρώθηκαν κοντά στα μεσάνυχτα του Σαββάτου με αποτέλεσμα «πολλοί αθλητές κοιμόντουσαν στις κερκίδες αναμένοντας τον αγώνα τους». 

«Όλα αυτά αποτελούν τεράστια δυσφήμιση για το άθλημα και μεγάλη σωματική και ψυχολογική καταπόνηση σε δεκάχρονους αθλητές και συνοδούς. Εκτός των προφανών λόγων που ευκόλως κάποιος μπορεί να διακρίνει, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε τους όποιους μη προφανείς λόγους που οδήγησαν τους αγώνες σε αυτή την ηθική κατάπτωση. Υπάρχουν άραγε ευθύνες και σε ποιούς», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή διαμαρτυρίας, η οποία καταλήγει πως «επιφυλασόμεθα για την γνωστοποίηση της παρούσης στην ΓΓΑ και για όποιο νόμιμο δικαίωμα των δεκάχρονων αθλητών».

Απευθυνόμενοι οι γονείς στον αλυτάρχη των αγώνων για τον τρόπο αντιμετώπισης των παιδιών τους, εκείνος απαντούσε ότι υπεύθυνος για την προκήρυξη ήταν ο αναπληρωτής αλυτάρχης, κ. Τρύφων Πέππας, ο οποίος ωστόσο απουσίαζε καθ` όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Πηγή: sdna

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου