Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Τι θα ισχύσει με τα πτυχία αποφοίτων των ΤΕΙ Αθήνας - Πειραιά

Διευκρινήσεις σχετικά με τα πτυχία αποφοίτων των ΤΕΙ Αθήνας - Πειραιά, έδωσε το υπουργείο Παιδείας σε μία προσπάθεια να ξεκαθαρίσει το τοπίο ενόψει και του νέου υπό ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής που θα δημιουργηθεί από τη συγχώνευση των δύο ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, όσοι θα εισαχθούν από το 2018-2019 στο νέο ΑΕΙ, θα αποκτήσουν σαφώς πανεπιστημιακό πτυχίο. Όσοι φοιτητές σπουδάζουν ήδη, θα έχουν τη δυνατότητα είτε να λάβουν πτυχίο ΤΕΙ, είτε λαμβάνοντας επιπλέον μαθήματα, να αποκτήσουν πτυχίο ΑΕΙ. Αυτό, διευκρινίζεται, είναι κάτι που θα αποφασίζει κάθε τμήμα ξεχωριστά.

Ωστόσο, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, για όσους αποφοίτησαν πριν χρόνια από τα δύο Τεχνολογικά Ιδρύματα, δεν μπορεί να υπάρξει αναδρομική ρύθμιση για το θέμα. «Είναι κάτι που το σκεφτήκαμε, αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα πλέον. Θα παραμείνουν λοιπόν, ως έχουν. Και ουσιαστικά, η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα σε απόφοιτο για παράδειγμα, του τμήματος Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Αθήνας από εκείνον του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, θα είναι το κύρος του πτυχίου. Γιατί κατά τα άλλα, τα επαγγελματικά δικαιώματα είναι τα ίδια (επιπέδου 6) και σαφώς, η αντίστοιχη ζήτηση στην αγορά εργασίας». αναφέρει ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου.

Πηγή: Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου