Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Γερμανοί μαθητές συμμετείχαν σε δράσεις με συμμαθητές τους από τα ΕΠΑ.Λ. Καβάλας

Το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Καβάλας φιλοξένησε Γερμανούς μαθητές και καθηγητές από την Τεχνική Επαγγελματική Σχολή Staatlishe Berufsschule Weilheim, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, που υλοποίησε με επιτυχία εργαστηριακά μαθήματα στην ειδικότητα των θερμοϋδραυλικών. Οι μαθητές παρακολούθησαν σε συνδιδασκαλία εργαστηριακά μαθήματα μαζί με μαθητές από τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.) της Καβάλας.

Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στην πόλη, πραγματοποιήθηκαν δράσεις εκπαιδευτικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, με σκοπό την καλλιέργεια δεσμών φιλίας των δύο σχολείων. Οι Γερμανοί μαθητές ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα, συμμετείχαν σε εργαστήριο μαγειρικής, μαζί με μαθητές του Δημόσιου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) Καβάλας, στο οποίο παρασκεύασαν ρυζόγαλο, ποντιακό Σιρόν και σπανακόπιτα με φύλλο που «άνοιξαν» υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού-σεφ. Προς το τέλος διεξήχθη αγώνας ποδοσφαίρου με την ομάδα του 1ου ΕΠΑ.Λ.

Το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Καβάλας ευχαριστεί την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας για την παροχή έντυπου υλικού, τον διευθυντή του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Καβάλας, Γρηγόρη Ιωσηφίδη και τον εκπαιδευτικό σεφ, Κωνσταντίνο Κηπουρό.

Πηγή: Κ-Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου