Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Βρετανία: Ραγδαία αύξηση των επιθέσεων sexting με θύματα και θύτες παιδιά

Ο αριθμός των υποθέσεων sexting, των μηνυμάτων με σεξουαλικό περιεχόμενο, με αποδέκτες παιδιά, έχει διπλασιαστεί την τελευταία διετία σε Αγγλία και Ουαλία, σύμφωνα με τα στοιχεία των αστυνομικών Αρχών, οι οποίες απευθύνουν εκκλήσεις και προειδοποιήσεις για τις ελλείψεις στην σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των ανηλίκων.

Ο επικεφαλής του τμήματος παιδικής προστασίας της βρετανικής αστυνομίας, Σάιμον Μπέιλι, εξέφρασε την ανησυχία του για την σκληρή πορνογραφία που «μοιράζονται» οι νέοι άνθρωποι,σημειώνοντας πως τα social media θα πρέπει άμεσα να «κατεβάζουν» αυτό το υλικό.

Η αναφορά του Μπέιλι έγινε τη στιγμή που οι αστυνομικές δυνάμεις στην Αγγλία και την Ουαλία έδωσαν στη δημοσιότητα στοιχεία που δείχνουν ότι έγιναν 6.238 επιθέσεις sexting την περίοδο 2016-2017, με μια συχνότητα των 17 επιθέσεων ανά ημέρα.

«Υπάρχει μια ανησυχητικά αυξητική τάση στο να μοιράζονται σεξουαλικές εικόνες τα παιδιά και ειδικά στο να στέλνουν το ένα στο άλλο άσεμνες εικόνες τρίτων. Το να έχεις στην κατοχή σου και να διαδίδεις τέτοιες εικόνες, είναι παράνομο. Το να μοιραστεί μια τέτοια εικόνα, μπορεί άμεσα να αυξήσει δραματικά την αμηχανία και να προκαλέσει στρες», είπε ο Μπέιλι, σύμφωνα με τον Guardian.

«Ανησυχώ για την επίδραση που μπορεί να έχει η έκθεση των παιδιών στη σκληρή πορνογραφία και θα πρέπει να σκεφτούμε κατά πόσο η έλλειψη σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης επιτείνει το πρόβλημα» πρόσθεσε. Αναμφίβολα, συνέχισε ο ίδιος, πρέπει να γίνουν περισσότερα πράγματα για να απομακρύνονται άσεμνες εικόνες γρήγορα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τη στιγμή που αναρτώνται χωρίς συγκατάθεση.


Τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν αφορούν τις καταγεγραμμένες επιθέσεις που περιλαμβάνουν απαγορευμένες εικόνες παιδιών και στις οποίες ο ύποπτος ή ο δράστης είναι μικρότερος των 18 ετών. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι καταγγελίες συχνά προέρχονται από παιδιά ηλικίας 10 ετών, με τις αναφορές να εκτοξεύονται όσον αφορά στα παιδιά 14 ετών.

Αγόρια και κορίτσια αναφέρονται τόσο ως δράστες όσο και ως θύματα, με τα κορίτσια να αναφέρονται συχνότερα ως τα θύματα του sexting, σύμφωνα με τα στοιχεία των αρχών. Τα κρούσματα του sexting παρουσιάζουν μια μείωση τον Αύγουστο, οπότε και τα σχολεία δεν λειτουργούν λόγω των καλοκαιρινών διακοπών.


Η μόδα του να μοιράζονται τέτοιες εικόνες μεταξύ ανηλίκων κινητοποίησε άμεσα τις βρετανικές αρχές, οι οποίες εξέφρασαν φόβο ότι μια τέτοια συμπεριφορά θα μπορούσε να γίνει εγκληματική.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ο αριθμός των παιδιών που αντιμετωπίζουν κατηγορίες έχει υπερδιπλασιαστεί.

«Είναι ζωτικής σημασίας οι γονείς, αλλά και τα σχολεία να μιλούν στα παιδιά για τους κινδύνους του sexting, μόλις αυτά έρχονται σε επαφή με την τεχνολογία», σημειώνουν οι Αρχές.

Πηγή: CNNGreece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου