Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Μαγνησία: Μόνο πέντε σχολεία έχουν μελέτη πυροπροστασίας

H Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας υλοποιεί πρόγραμμα ισχυροποίησης των σχολικών μονάδων για την αντιμετώπιση κρίσεων κυρίως από φυσικά αίτια. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος διερεύνησε την ύπαρξη μελέτης πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες αρμοδιότητά της. Στο πλαίσιο αυτό προεκυψε ότι μόνο πέντε σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τις 74 που υπάρχουν στο νομό, διαθέτουν μελέτη πυροπροστασίας, όπως ορίζεται από το άρθρο 7 του Π.Δ. 71/88.

Δόθηκαν κατευθύνσεις στους διευθυντές των σχολικών μονάδων ώστε να ενημερώσουν τις τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων όπου ανήκουν, ώστε να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες.

Ειδικότερα οι ενέργειες θα πρέπει να είναι:
ο ειδικός έλεγχος κάθε σχολικής μονάδας ώστε ο εξοπλισμός, τα μέσα και η δομή να ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές της ισχύουσας νομοθεσίας περί μέτρων προστασίας εκπαιδευτηρίων.
οι αναγκαίες τεχνικές παρεμβάσεις και η προμήθεια εξοπλισμού (αν απαιτείται) για τον ίδιο λόγο
η σύνταξη κατάλληλης μελέτης και η υποβολή της στις αρμόδιες πυροσβεστικές αρχές προς έκδοση σχετικού πιστοποιητικού πυροπροστασίας.

Η Δ.Δ.Ε. ενημερώνει τους γονείς και τους κηδεμόνες ότι όλα τα σχολεία διαθέτουν συστήματα τοπικής κατάσβεσης, κυρίως πυροσβεστήρες, και επιμορφωμένος εκπαιδευτικούς για την παροχή άμεσης βοήθειας, με πρωταρχικό τους μέλημα την ασφάλεια των μαθητών. Επιπλέον συνεργάζεται με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μαγνησίας για την επιμόρφωση των καθηγητών για αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων, για την οποία εκφράζει άλλη μια φορά την ικανοποίησή της. Τέλος επισημαίνει ότι η πιστοποίηση των σχολικών μονάδων, θα διασφαλίσει πλήρως τις σχολικές μονάδες έναντι του κινδύνου πυρκαγιάς.

Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου