Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017

ΚΔΑΠ και Βοήθεια στο σπίτι για άτομα με αναπηρία

Στην ίδρυση και λειτουργία δύο νέων δομών προχωρά ο ΟΚΠΑΠΑ. Πρόκειται για το ΚΔΑΠ για παιδιά με αναπηρία και τη δομή Βοήθεια στο Σπίτι για άτομα με αναπηρία.
Είναι δύο νέες πολύ σημαντικές δομές που απευθύνονται σε ευάλωτες ομάδες και θα ανακουφίσουν πολλές οικογένειες του Δήμου Ιωαννιτών.
Σκοπός του ΚΔΑΠ είναι η δημιουργική απασχόληση νέων με αναπηρίες, η κοινωνική ένταξή τους, η στήριξη των οικογενειών τους και η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ιδίων και των οικογενειών τους.
Όσον αφορά το σκοπό της δομής Βοήθεια στο Σπίτι για άτομα με αναπηρία είναι να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ατόμων της τρίτης ηλικίας καθώς και ατόμων με κινητικά ή άλλα ειδικά προβλήματα (ΑμεΑ), να υποβοηθήσει την αυτόνομη και αξιοπρεπή διαβίωση, να υποστηρίξει το οικογενειακό περιβάλλον των επωφελούμενων.
Το ΚΔΑΠ θα στεγαστεί σε χώρο κατάλληλο και πλήρως εξοπλισμένο σύμφωνα με τις απαραίτητες προδιαγραφές που απαιτούνται και θα στελεχωθεί όπως και η δομή Βοήθεια στο Σπίτι για άτομα με αναπηρία από εξειδικευμένο προσωπικό.
Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου