Σε 70 ανέρχονται οι φοιτητές και ερευνητές από χώρες όπως Κίνα, Κορέα, Τουρκία, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο, που κάθισαν σήμερα στα ..θρανία, προκειμένου να παρακολουθήσουν το θερινό σχολείο Νανοτεχνολογίας και Νανοεπιστημών, που διεξάγεται στο πλαίσιο του 14ου NANOTEXNOLOGY 2017 (3-7/7).
Ο Marcin Witkowski φοιτητής στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου της Βαρσοβίας, έρχεται φέτος για δεύτερη χρονιά να παρακολουθήσει το θερινό σχολείο. «Είμαι ενθουσιασμένος, γιατί έχω την ευκαιρία να δείξω την έρευνά μου πάνω στη μετροσκοπία. Χρησιμοποιώ νανοϋλικά από νικέλιο και άργυρο για να δημιουργήσω πρωτότυπα για χημικές αναλύσεις», εξηγεί.
Μαζί του, έχουν έρθει άλλοι 18 φοιτητές και ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας στην Πολωνία, μέλη όλοι μιας ιδιαίτερα δραστήριας ομάδας, της Nanotubes from Poland. «Το επίπεδο είναι υψηλό και έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις με ερευνητές από όλο τον κόσμο. Φυσικά, θα συνδυάσουμε το Συνέδριο με διακοπές στη Χαλκιδική», ανέφεραν.
Ημερίδα Συνδέσμων Ελλάδας και Ιαπωνίας
Στο μεταξύ, τη Δευτέρα 3 Ιουλίου και κατά τις ώρες 15.00-17.30, στο πλαίσιο του Διεθνούς Πολυσυνεδρίου Νανοτεχνολογίας, θα πραγματοποιηθεί κοινή ημερίδα των Συνδέσμων Ελλάδας και Ιαπωνίας HOPE-A& JAPEC με θέμα "Joint Workshop on Organic Electronics". Στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Porto Palace, θα παρουσιαστούν οι δραστηριότητες των δυο φορέων στα Οργανικά και Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά και οι δράσεις και οι πρωτοβουλιες των εταιρειών και από τις δυο χώρες.
Νανοτεχνολογία από τη Θεσσαλονίκη στο Τσεντού της Κίνας σε πραγματικό χρόνο
Στο συνέδριο Nanotechnology 2017 θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά το τελευταίας τεχνολογίας προϊόν "alfaview", που δημιούργησε η εταιρεία alfatraining του Έλληνα επιχειρηματία και δημοτικού συμβούλου Καρλσρούης, Νίκου Φωστηρόπουλου.
Η σύνδεση θα γίνει στο πλαίσιο των εργαστηρίων Plasmonics και Nanoelectronics, την Τετάρτη 5 Ιουλίου. Σύνεδροι από το Ναϊρόμπι της Αφρικής, το Κατάρ της Μ.Ανατολής, την πόλη Τσεντού της Κίνας, θα συνδεθούν μαζί με τους συμμετέχοντες στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να δοκιμάσουν ένα νέο πρωτοποριακό προϊόν που προσφέρει ζωντανή σύνδεση σε πραγματικό χρόνο, σε κάθε γωνιά της γης, για περισσότερα από 100 άτομα.
Το Συνέδριο Νανοτεχνολογίας και Νανοεπιστημών που διεξάγεται για 14η χρονιά, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον 1.000 συνέδρων από όλο τον κόσμο και σε αυτό συμμετέχουν ερευνητές, εταιρείες, ινστιτούτα και Πανεπιστήμια από 65 χώρες.
Πηγή: Σκάι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου