Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Πρωταθλητές στον στίβο της ζωής

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν χθες στο στάδιο Αλκαζάρ οι ΙΓ’ περιφερειακοί αγώνες στίβου ΑμεΑ που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Ειδικών Σχολείων-Ιδρυμάτων-Θεραπευτηρίων και ΑμεΑ, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η θέληση, η πίστη και ο διαρκής αγώνας για ίσες κοινωνικές ευκαιρίες ανάγουν τα άτομα με αναπηρία σε πρωταθλητές ζωής.

Κι αυτό ακριβώς ήταν το μήνυμα της χθεσινής εκδήλωσης καθώς ο αθλητισμός στον χώρο των ΑμεΑ, εξασφαλίζει την καλή φυσική κατάσταση, την αυτοεκτίμηση και την επικοινωνία που αποτελεί το κλειδί για την κοινωνική τους ένταξη.

Περισσότεροι από 80 αθλητές από όλους τους συλλόγους, ειδικά σχολεία και θεραπευτήρια του νομού έδωσαν το «παρών» στους αγώνες, γεύθηκαν τη χαρά του αθλητισμού και είπαν ναι στη ζωή. Τα αγωνίσματα στα οποία έλαβαν μέρος ήταν τα 25 μ. με συνοδό και με ρολέιτορ, τα 50 μ., τα 50μ. με καρότσι και συνοδό, το άλμα εις μήκος και το μπαλάκι.

Για το κοινωνικό μήνυμα της εκδήλωσης έκανε λόγο από την πλευρά της η έφορος αθλητικών δραστηριοτήτων του διοργανωτή συλλόγου κ. Ισμήνη Σίμου, η οποία παράλληλα επισήμανε την ανάγκη μεγαλύτερης συμμετοχής καθώς ο αθλητισμός αποτελεί σημαντικό μέσο για την κοινωνικοποίηση των ΑμεΑ.

«Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι ότι παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αυτά τα παιδιά, έχουν θέληση για ζωή και επιδιώκουν την ένταξή τους στην κοινωνία. Γι' αυτό πρέπει η κοινωνία να τα δεχθεί στους κόλπους της. Ο αθλητισμός ενώνει όλους τους ανθρώπους» είπε η κ. Σίμου και πρόσθεσε:

«Πρέπει ωστόσο να απευθύνουμε μήνυμα και για μεγαλύτερη συμμετοχή στους αγώνες. Το ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια έχει πέσει. Θα πρέπει οι γονείς να δείξουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον, να βγάλουν τα παιδιά τους από το σπίτι να τα παροτρύνουν να μετέχουν σε όλες τις δραστηριότητες για να γίνουν κομμάτι αυτής της κοινωνίας. Ο αθλητισμός αποτελεί μέσο για την κοινωνικοποίηση των παιδιών τους και θα πρέπει όλοι οι γονείς να δώσουν περισσότερη έμφαση προς αυτήν την κατεύθυνση» κατέληξε η κ. Σίμου.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Παιδής, επισήμανε τα εξής:

«Ζούμε σε μια χώρα όπου τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους αισθάνονται πιο έντονα την αναπηρία λόγω των πολλών εμποδίων που συναντούν, όταν προσπαθούν να βγουν από το σπίτι τους . Ο ρόλος μας σαν Περιφέρεια είναι καθοριστικός στον βαθμό που μας αναλογεί στην αντιμετώπιση αυτών των εμποδίων. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζουμε τη διαφορετικότητα και σε συνεργασία με άλλους φορείς, όλοι μαζί ενωμένοι προσπαθούμε να βοηθάμε και να δίνουμε με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο.

Για άλλη μια χρονιά η Περιφέρεια Θεσσαλίας στήριξε έμπρακτα τους Περιφερειακούς αγώνες ΑμεΑ που διεξήχθησαν στο Αλκαζάρ. Είναι από τις σημαντικότερες συνδιοργανώσεις που κάνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς δίνει την ευκαιρία σε δεκάδες παιδιά που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα να νιώσουν τη χαρά του «ευ αγωνίζεσθαι» και τη χαρά του νικητή. Όλα τα παιδιά και οι οικογένειές τους είναι αληθινοί μαχητές και νικητές στην καθημερινή ζωή. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας είμαστε κοντά σε αυτά τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, στους γονείς, σε όλους τους συλλόγους που συμμετείχαν αλλά και σε όλους τους εθελοντές που βρίσκονται κοντά στα άτομα με διαφορετικότητα» κατέληξε ο κ. Παιδής.

Τους αγώνες τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο δημοτικός σύμβουλος εντεταλμένος σε θέματα αθλητισμού Γιώργος Κωσταρόπουλος, ο αντιδήμαρχος Κιλελέρ Κώστας Φιλιππούλης, ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν. Θεσσαλίας Ηλίας Καφφές, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή των εθελοντών της κοινωνικής υπηρεσίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με επικεφαλής τον Γιώργο Μπέλτσιο.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Αναλυτικά οι αθλητές που έλαβαν μέρος ανά αγώνισμα:

* ΑΝΔΡΩΝ ΔΡΟΜΟΣ 25 μ. ΜΕ ΣΥΝΟΔΟ

Γκρουπ 1
Ζήσης Κων. - Μάριος
Χριστογιαννόπουλος Παν.
Γατσούρας Ιωάν.

Γκρουπ 2
Παναγούλης Αναστ.
Θωμόπουλος Παν.
Ταμπας Παν.

Γκρουπ 3
Μπουζώνας Χαράλ.
Γιώτας Αλέξ.
Ανταρας Αθαν.
Κουτσοπαγος Δημ.

* 25 μ. ΔΡΟΜΟΣ ΜΕ ΡΟΛΕΪΤΟΡ

Σειρά 1
Τζουχαλα Μαρία
Παπαγεωργίου Παρασκευή
Διαβάτης Ευστάθιος

* ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΡΟΜΟΣ 50 μ.

Γκρουπ 1
Γκουγκουμάτη Αννα
Τσιούτση Αποστολία

Γκρουπ 2
Γραβάνη Ελπίδα
Ζαφείρη Γεωργία
Παναγούλη Ευαγγελία

* ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΡΟΜΟΣ 25 μ. ΜΕ ΣΥΝΟΔΟ

Σειρά 1
Μπέλτσιου Καλλιόπη
Μήτραινα Παρασκ.

* ΑΝΔΡΩΝ ΔΡΟΜΟΣ 25 μ.

Γκρουπ 1
Απρίλης Κων.
Κολοκοτρώνης Ηρακ.
Μπιλλας Θωμ.

Γκρουπ 2
Παναγούλης Βασ.
Μητροδήμος Κων.
Τασιος Ευάγγ.

Γκρουπ 3
Γελλαλής Αγγ.
Χαλούλης Φωτ.
Αμαρλαριώτης Θεόδ.
Γκαλέκος Θεοχ.

* ΑΝΔΡΩΝ ΔΡΟΜΟΣ 50 μ.

Γκρουπ 1
Καρανίκας Γεωργ.
Γουλιαδης Αθαν.
Κακάτσιος Αλεξ.

Γκρουπ 2
Γκανάκας Γεώργ.
Κουτσουνάκης Γεώργ.
Ελεζι Αλφονς

Γκρουπ 3
Λιάκος Εμμαν.
Παραθυράκης Μιχαήλ
Φακίρης Νεκτ.
Νικολαΐδης Γεώργ.

* ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 50 μ. ΔΡΟΜΟΣ ΣΕ ΚΑΡΟΤΣΙ ΜΕ ΣΥΝΟΔΟ

Σειρά 1
Παπαναστασούλη Ευαγγ.
Παπάζογλου Ιωάνν.
Μπαριάμης Σταύρος
Κοντού Δαναή
Αλεξίου Νέστορας

* ΑΝΔΡΩΝ ΑΛΜΑ ΣΕ ΜΗΚΟΣ

Σειρά 1
Παπαϊωάννου Κων.

* ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΡΙΨΗ ΜΠΑΛΑΣ

Γκρουπ 1
Αλεξοπούλου Αθαν.
Μαγαλιού Μαρία
Μήτσιου Δέσποινα - Μαρία
Μητραινα Παρασκ.

Γκρουπ 2
Γελαλή Αθαν.
Γελαλή Ιωάννα
Ζιάκα Χρυσούλα
Κατσή Άννα

Γκρουπ 3
Σαφκα Μαρία
Χατζηκαμαγιάννη Ελένη
Μυλωνάκη Πολυξένη
Τσαπραζλή Ευφροσύνη
Μπέλτσιου Καλλιόπη

* ΑΝΔΡΩΝ ΡΙΨΗ ΜΠΑΛΑΣ

Γκρουπ 1
Ρούσσος Αντ.
Γκέκας Ελευθ. - Ραφαήλ
Γεωργατζάς Δημ.
Γώγος Δημ.

Γκρουπ 2
Τσιαμητας Χρ.
Βαφειάδης Αλεξ.
Βαλταδώρος Αλεξ.

Γκρουπ 3
Σιώμος Βαλάντης
Γκλέτας Γεώργ.
Αμαρλαριώτης Αθαν.
Μπουλάκης Σωκρ.
Παραθυράκης Μιχ.

* ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΡΟΜΟΣ 25 μ.

Σειρά 1
Σύρρου Μερόπη - Μαρία
Διοκμετζίδου Νικολ.
Σιόντα Αναστ.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου