Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Συνεχίζεται η δράση «Aegean Gardener» σε σχολεία της Ρόδου

Με επιτυχία συνεχίζεται η υλοποίηση του προγράμματος «Aegean Gardener», των κηπουρών του Αιγαίου, στο πλαίσιο των δράσεων της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019 από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Το πρόγραμμα γίνεται σε συνεργασία με το Περιφερειακό Φυτώριο, που δημιούργησε λαχανόκηπους σε τρία ακόμη δημοτικά σχολεία της Ρόδου.


Οι μαθητές με ιδιαίτερη προθυμία φύτευσαν μια σειρά από λαχανοκομικά φυτά σε ζαρτινιέρες στην αυλή του σχολείου τους, τα πότισαν και δεσμεύτηκαν πως θα τα φροντίζουν προκειμένου αυτά να βγάλουν καρπούς.

Ο διευθυντής του Περιφερειακού Φυτωρίου κ. Νίκος Ρένεσης, εξήγησε στους μαθητές τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να καλλιεργήσουν τα φυτά μέσα στις ζαρτινιέρες και τον τρόπο που πρέπει να τα φροντίσουν στη συνέχεια για να αναπτυχθούν.

Οι μαθητές μέσα από το πρότζεκτ «Κηπουροί του Αιγαίου», μαθαίνουν τον κύκλο της καλλιέργειας αυτών των προϊόντων, με απώτερο στόχο όχι μόνο να στηρίξουν την τοπική παραγωγή που τους προσφέρει προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, αλλά να τα φυτεύουν και να τα συντηρούν οι ίδιοι αργότερα στα χωράφια και τους κήπους τους, ξεκινώντας από το σχολείο.

Με τον τρόπο αυτό, οι μαθητές μυούνται στην Αιγαιακή Διατροφή μέσα από την παραγωγή παραδοσιακών λαχανοκομικών προϊόντων, χρησιμοποιώντας τοπικούς σπόρους.

Να σημειωθεί ότι ο πρόγραμμα που ξεκίνησε πιλοτικά από τον Σεπτέμβριο με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, πρόκειται να εφαρμοστεί σε όλα τα δημοτικά σχολεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου