Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

Βίντεο στο Youtube που προορίζονται για παιδιά περιέχουν ακατάλληλο περιεχόμενο

Η μεγάλη κοινότητα του YouTube δεν είναι τόσο ασφαλής για τα παιδιά. Το τεράστιο υλικό που διαθέτεται στην πλατφόρμα της Google κρύβει αρκετούς κινδύνους καθώς πολλές αγαπητές στους μικρούς τηλεοπτικές σειρές περιέχουν ανάρμοστο περιεχόμενο το οποίο είναι ακατάλληλο για παιδιά.

Ως πρώτη εικόνα, ένα βίντεο εμφανίζεται στα μάτια των παιδιών αλλά και των γονιών να έχει ως περιεχόμενο ένα επεισόδιο κινουμένων σχεδίων,ωστόσο όταν πατήσει κάποιος «αναπαραγωγή», αντί για το κανονικό βίντεο, όπως για παράδειγμα η «Πέππα το Γουρουνάκι», εμφανίζεται ένα τροποποιημένο το οποίο περιέχει βίαιες καιακατάλληλες σκηνές, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το BBC.

Στο YouTube υπάρχουν χιλιάδες βίντεο που περιέχουν χαρακτήρες δημοφιλών κινουμένων σχεδίων, τα οποία όμως δεν προορίζονται για το ανήλικο κοινό. Εκτός από την «Πέππα», υπάρχουν παρόμοια βίντεο με χαρακτήρες από την ταινία «Ψυχρά και Ανάποδα», τα «Μίνιονς», τον «Τόμας το Τρενάκι» και πολλά ακόμη. Μερικά από αυτά είτε αποτελούν παρωδίες των πραγματικών σειρών είτε προορίζονται αποκλειστικά για ενήλικες.

Για να αποφύγουν οι χρήστες την προβολή ακατάλληλου περιεχομένου, το YouTube προτείνει δύο τρόπους. Οι γονείς είτε μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή YouTube Kids, που απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά, είτε να προχωρήσουν στην ενεργοποίηση της «Λειτουργίας περιορισμένης πρόσβασης», η οποία βρίσκεται στο κάτω μέρος των σελίδων της πλατφόρμας. Η συγκεκριμένη λειτουργία περιορίζει το περιεχόμενο που έχει επισημανθεί από τους χρήστες της υπηρεσίας. Ωστόσο, το YouTube προειδοποιεί ότι«κανένα φίλτρο δεν είναι 100% ακριβές».

Όπως σημειώνει το BBC, ούτε η Disney αλλά ούτε και η EntOne -διανομέας της «Πέππας»- δεν απάντησαν στις εκκλήσεις για σχολιασμό επί του θέματος.

Εκπρόσωπος του YouTube δήλωσε ότι η υπηρεσία παίρνει πολύ σοβαρά τα σχόλια των χρηστών,ενώ τόνισε ότι το περιεχόμενο που επισημαίνεται εξετάζεται άμεσα από υπαλλήλους της εταιρείας.

«Τα βίντεο που επισημαίνονται από χρήστες εξετάζονται καθημερινά και τα βίντεο που δεν ανήκουν στην εφαρμογή αφαιρούνται εντός λίγων ωρών. Για τους γονείς που θέλουν τα παιδιά τους να έχουν μια πιο περιορισμένη εμπειρία, συνιστούμε να απενεργοποιήσουν τη δυνατότητα αναζήτησης στην εφαρμογή», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Πηγή: CNN Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου