Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017

Το Ελεφαντάκι - Official Animation VideoΤο αγαπημένο ελεφαντάκι των παιδιών, ο ήρωας του ομώνυμου τραγουδιού του Γιώργου Χατζηπιερή, με την ερμηνεία του Φοίβου Δεληβοριά, έπειτα από 12 χρόνια που συντροφεύει τους μικρούς μας φίλους, επιτέλους οπτικοποιείται.

Με την σκηνοθεσία και το μοντάζ της πολυβραβευμένης Εφης Παπά, τα σκίτσα του Φίλιππου Θεοδωρίδη, animation χαρακτήρων του Χρήστου Παπανδρεόπουλου και σενάριο που φτιάχτηκε από το τραγούδι, την Εφη Παπά και τον Γιώργο Χατζηπιερή έγινε πραγματικότητα το πρώτο ελληνικό animation video clip για το παιδικό τραγούδι. 

Λίγα λόγια για το ελεφαντάκι
Το τραγούδι «Ελεφαντάκι» είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του δίσκου «Ο Τεμπέλης Δράκος και Άλλες Ιστορίες» που κυκλοφόρησε το 2005 με σχεδόν 14 εκατομμύρια προβολές στο ΥouΤube. To ερμηνεύει ο Φοίβος Δεληβοριάς, η μουσική και οι στίχοι είναι του Γιώργου Χατζηπιερή και η ενορχήστρωση του Μάριου Τακούση. Ο δίσκος αυτός, είναι ο πρώτος από τρεις δίσκους με παιδικά τραγούδια κάτω από την ομπρέλα του Τεμπέλη Δράκου. Οι άλλοι δύο είναι «Η επιστροφή του Τεμπέλη Δράκου» και τα «Ταξίδια του Τεμπέλη Δράκου». Σε όλους τους δίσκους ερμηνεύουν τα τραγούδα καταξιωμένοι καλλιτέχνες από την ελληνική μουσική σκηνή.

Η μικρή ιστορία για το ελεφαντάκι πηγαίνει αρκετά πίσω, στα παιδικά χρόνια του Γιώργου Χατζηπιερή σ΄ ένα χωριό της βορείου Κύπρου, την Ακανθού, μέσα στη δεκαετία του ’60 όπου στα παραμύθια που ανακαλύπτει σαν παιδί, αγαπημένος του ήρωας γίνεται «Ο Λόπο, το Ελεφαντάκι». Το παραμύθι χάθηκε στην Τουρκική εισβολή αλλά ο Γιώργος Χατζηπιερής αρκετά χρόνια αργότερα, αποφάσισε να ξαναζωντανέψει τον αγαπημένο του ήρωα με όσα μπορούσε να θυμηθεί.

Οι στίχοι του:

Έχω ένα μικράκι, ελεφαντάκι 
τετρακόσια είκοσι κιλά 
τρώει εφτά κασόνια, μακαρόνια 
κι όλο κάνει τούμπες και γελά
Όταν ανεβαίνει στην τραμπάλα 
με πετάει ψηλά, στον ουρανό 
κι όποτε βουτάει στην πισίνα 
φεύγει από μέσα το νερό!

Έχω ένα μικράκι, ελεφαντάκι 
τετρακόσια είκοσι κιλά
πίνει εφτά κουβάδες λεμονάδες 
κι όλο κάνει τούμπες και γελά

Παίζουμε τ’ απόγευμα στον κήπο 
τρέξιμο και μπάλα και κρυφτό 
κι ύστερα στο μπάνιο μου πετάει 
με την προβοσκίδα το νερό
Έχω ένα μικράκι, ελεφαντάκι 
τετρακόσια είκοσι κιλά 
θέλει κόπο μα θα βρω τον τρόπο 
να το πάρω κάποτε αγκαλιά.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου