Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Γιατί χάνουν το σχολείο τους μαθήτριες στη Βρετανία;

Τριτοκοσμικά φαινόμενα στη Βρετανία όπου μαθήτριες από φτωχές οικογένειες δεν πηγαίνουν στο σχολείο μία εβδομάδα τον μήνα, γιατί δεν έχουν χρήματα να προμηθευτούνσερβιέτες, με αποτέλεσμα οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, να στρέφουν τώρα τη χρηματοδότηση στην πατρίδα τους.
Σύμφωνα με τον Independent, το φαινόμενο έγινε γνωστό όταν μία αστυνομικός που εργάζεται σε σχολείο στο Leeds, διαπίστωσε πως πολλά κορίτσια δεν πήγαιναν σχολείο γιατί δεν είχαν χρήματα για τέτοια είδη προσωπικής υγιεινής.

Η Sara Barrie αναφέρει στην εφημερίδα πως πολλά κορίτσια, εξαρτώνταν από τις καθηγήτριες, οι οποίες έβαζαν χρήματα από την τσέπη τους για να αγοράσουν σερβιέτες.

«Είναι σαφές πως υπήρχε θέμα. Και όταν άρχισα να το ψάχνω και να ανοίγω τη συζήτηση, τα κορίτσια έλεγαν πως το πρόβλημα ήταν οικονομικό. Πολλά από αυτά τα παιδιά έρχονται από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα. Συχνά υπάρχει πάνω από ένα παιδί και οι οικογένειες αγωνίζονται σκληρά. Οι σερβιέτες δεν είναι είδος πρώτης ανάγκης και τα κορίτσια δεν θέλουν να στενοχωρούν τη μητέρα τους ζητώντας περισσότερα χρήματα, γιατί ξέρουν πως ο προϋπολογισμός είναι σφιχτός» προσθέτει.

Ένα κορίτσι, που είχε περίοδο στην ηλικία των 11, δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC Leeds ότι χρησιμοποιούσε το χαρτόνι από το χαρτί υγείας, κάλτσες και σελοτέιπ. «Δεν ήξερα τι άλλο να κάνω, δεν μου δίνουν χρήματα γιατί η μαμά μου είναι μόνη της και έχει πέντε στόματα να θρέψει, έτσι δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα για να δίνει σε μας», λέει το κορίτσι.

Πόσα κορίτσια στη Βρετανία αφορά η παραπάνω κατάσταση; Δεν είναι ακόμη γνωστό. Τώρα ερευνάται το θέμα για να βρεθούν ποσοστά για να γίνει σαφές πόσο ευρύ είναι το πρόβλημα. 

Πάντως η αστυνομικός ενημέρωσε το Freedom4Girls, μία οργάνωση που ασχολείται με τις γυναίκες στηνΚένυα και αυτή ξεκίνησε εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων, για προσφορά σερβιετών στις Βρετανίδες.

Με πληροφορίες από τον Independent
Πηγή: nooz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου