Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Ομιλία στην ΕΚΒΕ: "Γονείς και Παιδιά: Φίλοι ή Εχθροί; Τεχνικές διαχειρίσης συμπεριφορών παιδιών''

Η Ένωση Κωφών Βόρειου Ελλάδος διοργανώνει  ομιλία   την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 19:00μ.μ. το απόγευμα στο κτίριο της Ένωσης Κωφών Βόρειου Ελλάδος, με καλεσμένο τον κο Γεωργοκωστόπουλο Χρήστο που είναι Κωφός Εργοθεραπευτής και Ψυχοπαιδαγωγός.

Το θέμα της ομιλίας είναι: "Γονείς και Παιδιά: Φίλοι ή Εχθροί; Τεχνικές διαχειρίσης συμπεριφορών παιδιών''

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Λίγα λόγια για την ομιλία από τον ίδιο καλεσμένο μας:
Γονείς και παιδιά: φίλοι ή εχθροί; Είμαι καλός γονέας; Γιατί το παιδί μου συμπεριφέρεται έτσι; Τι λάθος κάνω; Τι πρέπει να κάνω; Πολλά τέτοια ερωτήματα ταλανίζουν τους γονείς τη σημερινή εποχή. Ενώ τα παιδιά και η ανατροφή τους αποτελούν για τους γονείς μια πηγή χαράς και ολοκλήρωσης, δεν παύει παράλληλα να τους ανησυχεί. Πολλοί γονείς συναντούν δυσκολίες στη διαχείριση των προβληματικών συμπεριφορών των παιδιών. Η ομιλία έχει ενημερωτικό – επιμορφωτικό χαρακτήρα και απευθύνεται πρωτίστως σε γονείς, σε όσους μελλοντικά θέλουν να γίνουν και φυσικά σε όσους θέλουν να ενημερωθούν. Στόχος είναι να δοθούν κάποιες κατευθύνσεις σχετικά με τη διαχείριση των συμπεριφορών των παιδιών, δεδομένου ότι το 99% της προβληματικής συμπεριφοράς του παιδιού οφείλεται σε λάθη του περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώνει. Αυτό σημαίνει ότι οι ίδιοι γονείς πρέπει πρώτα να αλλάξουν τις στάσεις ή πρακτικές που πιθανόν πυροδοτούν ή ενισχύουν προβληματικές συμπεριφορές των παιδιών τους.

Γεωργοκωστόπουλος Χρήστος,
Εργοθεραπευτής – Παιδαγωγός με 12ετη εμπειρία στο χώρο της Ψυχικής Υγείας παιδιών και εφήβων, ειδικότερα στο διαγνωστικό τομέα. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στην Ιατροπαιδαγωγική υπηρεσία του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Έχει δουλέψει στο παρελθόν στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες του Δήμου Κω και στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας – Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Κέρκυρας. Πραγματεύεται το μεταπτυχιακό του στην Ψυχοπαιδαγωγική της Ένταξης: συνιστώσες των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών. Επιπλέον ασχολείται με τη διδασκαλία της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας από το 2001.

Πηγή: Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου