Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

2η Ανοιχτή Συνάντηση Εθελοντών του Δικτύου μας «Διαβάζω για τους Άλλους»

Η 2η Ανοιχτή Συνάντηση Εθελοντών του Δικτύου μας «Διαβάζω για τους Άλλους» στη Θεσσαλονίκη είναι γεγονός!

Πότε;
4 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00 

Πού;
Στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα Μανόλης Αναγνωστάκης.

Γιατί;
Για να γνωρίσετε από κοντά το εθελοντικό μας δίκτυο, να ενημερωθείτε για τις δράσεις του στην πόλη μας και να μάθετε πως μπορείτε και εσείς να συμμετέχετε! 

Ποιοι είμαστε;
Η μη κερδοσκοπική αυτή οργάνωση δημιουργήθηκε στις αρχές του 2015 όταν οι ιδρυτές της, Αργυρώ Σπυριδάκη και Θοδωρής Τσάτσος, οραματίστηκαν μια κοινωνία, όπου όλοι οι άνθρωποι θα έχουν ίση πρόσβαση στο αγαθό της ανάγνωσης χωρίς διακρίσεις. Με το μότο «Για να ακούνε με τα μάτια μας και να διαβάζουν με τη φωνή μας» η ιδέα αναπτύχθηκε σε δύο βασικούς πυλώνες δράσης:

• Εμπλουτίζουμε με σταθερή ροή την ακουστική βιβλιοθήκη των τυφλών με #ακουστικά βιβλία που οι εθελοντές μας ηχογραφούν, έτσι ώστε άτομα με δυσκολία όρασης να έχουν πρόσβαση σε όλο και περισσότερα βιβλία και περισσότερες κατηγορίες αναγνωσμάτων.

• Αναπτύσσουμε δράσεις ζωντανής ανάγνωσης σε χώρους γηροκομείων, ορφανοτροφείων και άλλων ιδρυμάτων φιλοξενίας παιδιών, σε άτομα με αναπηρία και δυσκολίες κίνησης ή όρασης.

Από την πρώτη συνάντηση Εθελοντών που έλαβε χώρα τον Ιανουάριο του 2015 έως σήμερα, το δίκτυό μας αποτελείται από περίπου 2500#εθελοντές, εκ των οποίων τα 2/3 είναι ενεργοί και προσφέρουν με κάποιον τρόπο συμβάλλοντας έτσι στο #όραμα του Διαβάζω για τους Άλλους που είναι μια κοινωνία ισότιμη στην πρόσβαση στη λογοτεχνία και στη γνώση! Σε αυτό το πλαίσιο ηχογραφούνται ήδη βιβλία σε εβδομαδιαία βάση και εθελοντές επισκέπτονται με εβδομαδιαία περιοδικότητα ορφανοτροφεία και γηροκομεία όπου μας έχουν προσκαλέσει, προκειμένου να κρατήσουν συντροφιά στα άτομα που φιλοξενούνται στους χώρους αυτούς.

Συγκεκριμένα, το Διαβάζω για τους Άλλους έχει ενεργή δράση στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο και τα Χανιά Κρήτης. Οι ενεργές δράσεις μας που αφορούν στις δια ζώσης αναγνώσεις σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες αριθμούν πλέον τις 30, εκ των οποίων οι 5 συμβαίνουν στη Θεσσαλονίκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δράσεις των εθελοντών αναγνωστών στη πόλη μας ξεκίνησαν το Μάρτιο του 2016. Επιπροσθέτως, στη πόλη της Θεσσαλονίκης έχουμε ηχογραφήσει 4 ακουστικά βιβλία, ενώ το δίκτυο μας συνολικά έχει ολοκληρώσει περί τα 60 βιβλία.

Ευχόμαστε να εμπνευστείτε από το σκοπό Διαβάζω για τους Άλλους και να μας τιμήσετε με την παρουσία σας στο ανοιχτό κάλεσμα του Δικτύου που γίνεται στη πόλη μας!

Σας περιμένουμε!
Πηγή: Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου